Wijn bewaren en serveren: wegwijs in de wijntemperaturen

Op iedere menukaart horen wijnen. Mensen drinken graag een glas wijn vóór, tijdens en na de maaltijd. Als aperitief zet je schuimwijn of champagne op het menu en bij het hoofdgerecht hoort een witte of rode wijn. Rosé wijnen scoren ook altijd, zeker bij zomerse temperaturen. Je gasten met heerlijke wijnen verwennen, is een absolute aanrader. Maar waarop moet je letten bij het serveren van wijnen? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

wijn bewaren

Voedselveiligheid in de keuken: gerechten van optimale kwaliteit

Wil je je klanten in de watten leggen en je gerechten laten smaken? Een propere keuken is een absolute voorwaarde om veilig, gezond en lekker eten te serveren. Voedselveiligheid moet in feite een evidentie zijn wanneer je een horecazaak runt. Je kunt het voor jezelf en je klanten niet maken om een loopje te nemen met de regels. De zogenaamde HACCP-normen vormen een goede leidraad om je gerechten in perfecte staat aan je gasten op te dienen. Hoe zorg je voor veilig voedsel? We zetten de voornaamste tips op een rijtje!

HACCP normen voedsel bewaren voedselveiligheid

Welk vlees serveren in de winter?

De winter is het seizoen bij uitstek om uitgebreid te tafelen. We blijven gemakkelijker aan tafel zitten, met een goed glas wijn, een koffietje en een digestief. Maar ook onze eetpatronen zijn verschillend. Dat de typische wintergroenten het beste smaken in de winter vinden velen voor de hand liggend, wel zo gaat dat ook met vlees. In de winter is een assortiment wild zeker een aanrader om op uw menukaart te laten pronken. Combineer het vlees met de typische wintergroenten en winterfruit om het geheel volledig tot zijn recht te laten komen.

hoofdgerechten vlees vlees recepten vleesgerechten

Verras je klanten met de mooiste verrines!

Geef toe: aperitiefhapjes of amuse-gueules zien er altijd veel beter uit in glaasjes. Ga op zoek naar de perfecte hapjes om je gasten te verwennen tijdens de zomermaanden!

aperitiefhapjes borrelhapjes verrines

Vergeten vissoorten vieren hoogtij

Belgische topchefs die samen met de visserijsector vergeten schatten uit de Noordzee in de kijker zetten, dat is North Sea Chefs in een notendop. Dit initiatief van Filip Claeys en Rudi Van Beylen zag het licht in 2013 en gaat gepaard met een kwaliteitslabel. Vanaf januari 2015 vind je producten met dat label bij Metro.

recepten