Fair trade: kwalitatieve producten tegen een eerlijke prijs

Eerlijke handel en eerlijke producten: dat is de essentie van fair trade. De Week van de Fair Trade zet deze manier van duurzaam ondernemen ieder jaar gedurende 10 dagen in de kijker. Van 2 tot 12 oktober worden er allerlei acties georganiseerd om eerlijke handel te promoten. Niet alleen consumenten kunnen dankzij fair trade bijdragen tot betere levensomstandigheden voor producenten in het Zuiden. Ook uitbaters van cafés en restaurants kunnen hun duit in het zakje doen en eerlijke producten de plaats geven die ze verdienen.

fair trade koffie fair trade producten fair trade week

Everzwijnfilet met rode kool en knolselderstamppot met spruitjes

Snijd de rode kool fijn en stoof ze gaar met stukjes appel en gesnipperde sjalot. Breng op smaak met peper en zout. Kook de aardappelen gaar samen met de knolselder.

recepten

Leerlingen hotelschool Spermalie winnen JRE Cooking Cup

Michelle Boonen en Sylvain Claes, twee leerlingen van de Brugse hotelschool Spermalie, wonnen op 30 maart de JRE Cooking Cup, een nationale wedstrijd georganiseerd door de gastronomische club Jeunes Restaurateurs d’Europe.

koken

Zomerse quiche

Snij de courgette en de sjalot fijn. Meng de eieren met de sojasaus en de culinaire room. Klop luchtig.

recepten

Zomerfruit: ideale afsluiter bij warme temperaturen

Bij een uitgebreide maaltijd op restaurant of een snack tijdens de lunch, hoort een lekker dessert. Bij warme temperaturen kan zomerfruit niet op het menu ontbreken. Het smaakt niet alleen heerlijk, het is ook verfrissend en gezond. Een absolute aanrader dus om je gasten met een prettig gevoel huiswaarts te laten keren.

zomerfruit fruit recepten nagerechten met fruit