Vegetarische gerechten: lekker, gevarieerd en gezond!

Meer en meer restaurants en tavernes hebben vegetarische gerechten op hun menukaart staan. Vegetarisch eten is al geruime tijd aan een opmars bezig en veel mensen zijn er voor te vinden. Dat is niet verwonderlijk want vegetarische gerechten zijn niet alleen gezond en mager, maar ook gevarieerd en erg lekker. Bovendien zijn er ontelbare bereidingswijzen en combinaties mogelijk. Tijd dus om dieper in te gaan op de troeven van vegetarisch koken.

vegetarisch dieet vegetarisch koken vegetarische gerechten

Tomaat garnaal

Frituur de peterselie en laat deze uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in fijne schijfjes (met een snijmachine).

recepten

Tomaat burrata

Verwarm de olijfolie met de zeste en het sap van de citroen. Breng op smaak met peper.

recepten

Art de la table, versier je feesttafel met hulst

Elk seizoen heeft zijn sfeer. Zoals de lente het seizoen van de lichte en felle kleuren is, staan groen en rood garant voor een ultiem kerstgevoel. Met zijn mooie groene bladeren en zijn rode vruchten, is hulst zowat het gezicht van de kerstversiering. Bovendien is hulst is de enige inheemse loofboom die groen blijft in de winter. De leerachtige bladeren met stekels blijven uiterst lang groen na het snoeien en de bessen mooi rood. Perfect voor kerstdecoratie dus!

kerstversiering tafelversiering kerst bloemschikken kerst

Sterke drank: voltreffer op je drankenkaart

Sterke drank is sinds oudsher een van de meest verkochte alcoholische dranken. De smaak en pittigheid van sterkedrank spreekt mensen erg aan. Er zijn heel wat soorten sterkedrank die vlot over de toonbank gaan, zowel in supermarkten als bij de kruidenier om de hoek. Maar ook in cafés en restaurants wordt er veel sterke drank geconsumeerd. En dat is niet verwonderlijk: sterkedranken zijn er in overvloed en je kunt ze bij allerlei gelegenheden drinken.

sterke drank alcoholische dranken sterke dranken