bocuse-aflevering-big-2

Bocuse d'Or: Aflevering 2 - de uitdaging

Peter, wat is de grootste uitdaging van een finale Bocuse d’Or?

Peter Aesaert: “Als chef moet je altijd rekening houden met de omstandigheden, voor een wedstrijd als Bocuse d’Or is dat zeker het geval. De realiteit van zo een wedstrijd is dat de jury tientallen borden te beoordelen krijgt, voor elk bord nemen ze een paar minuten de tijd, in het beste geval. Die jury is ook nog eens divers, dat zijn chefs uit verschillende landen, met verschillende culinaire tradities. Het is daarom zaak om een evenwicht te vinden tussen creativiteit en toegankelijkheid. Je kunt beter niet te extreem gaan, maar je mag ook niet kopiëren. Je moet je ding doen, maar je moet als chef ook diplomaat zijn. Wat je presenteert moet voor alle juryleden toegankelijk zijn en tegelijk moet het origineel genoeg zijn om je te onderscheiden van de andere chefs. Dat is de echte uitdaging.”

Naast smaak, originaliteit en presentatie gaat de beoordeling ook over verspilling ...

“Inderdaad, en helemaal terecht. Verspilling is niet meer van deze tijd. Niet uit respect voor de producten en ook niet uit respect voor je portemonnee. Vroeger werden groenten in de kost van een restaurant nauwelijks meegerekend wegens een te verwaarlozen kost. Dat is nu wel even anders. Wie niet zuinig en correct kan werken heeft als chef geen reden van bestaan. Ik vind het dus meer dan normaal dat er ook op verspilling wordt gequoteerd.”

Bocuse d'Or: Aflevering 5 - de kansen

Lees meer over de uitdaging achter deze prestigieuze wedstrijd en hoe de wedstrijd verloopt. Thema van deze aflevering: de kansen.

bocuse d'or

Bocuse d'Or: Aflevering 4 - de producten

Lees meer over de uitdaging achter deze prestigieuze wedstrijd en hoe de wedstrijd verloopt. Thema van deze aflevering: de producten.

bocuse d'or

Bocuse d'Or: Aflevering 3 - de prestatie

Als hoofdsponsor volgen wij de voorbereidingen naar de Europese finale van 11-12 mei 2016 in Budapest, Hongarije uiteraard op de voet.

bocuse d'or

Bocuse d'Or: Aflevering 1 - de voorbereiding

Metro is al jaren hoofdsponsor van de internationale culinaire wedstrijd voor topchefs Bocuse d’Or. Voor chef Peter Aesaert zal het de tweede keer zijn dat hij België mag vertegenwoordigen op de Europese finale, na winst op de nationale finale vorig najaar. Never change a winning team! Als hoofdsponsor volgen wij de voorbereidingen naar de Europese finale van 11-12 mei 2016 in Budapest, Hongarije uiteraard op de voet. Je kan via ons meevolgen, alsof je er zelf bij bent.

bocuse d'or