lamskroon-met-provencaalse-honingsaus

Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Ingrediënten

  • 150 g lamskroon
  • 8 g Knorr Primerba Bouquet de Provence
  • 10 g sjalot, fijngesnipperd
  • 2 g Knorr Primerba sjalot
  • 5 ml vloeibare honing
  • 15 ml rode wijn
  • 10 g Knorr droge fond lamsjus
  • 8 g Knorr Professional vleesglace
  • 5 ml Phase

Bereiding

Wrijf de lamskroon in met de helft van de Provençaalse kruiden. Verhit wat Phase en kleur de lamskroon aan. Gaar 15 minuten verder in de oven of in een combisteamer. Voor de saus: stoof de sjalot aan, voeg de resterende Provençaalse kruiden en honing toe en laat even karamelliseren. Blus met rode wijn en voeg water toe. Breng terug aan de kook, voeg de lamsjus en de vleesglace toe en laat 15 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

TIP: serveer met een groente-aardappelgarnituur


Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Laat je inspireren: Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Laat je inspireren: Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Laat je inspireren: Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Gin tonic

Recept voor een basis gin tonic.

cocktails

Whisky cola

Recept voor een basis whisky cola.

cocktails