herborist-iced-tea

The Herborist Iced Tea

Ingrediënten voor 1 l (4 glazen van 250 ml) :

  • 40 cl Rioba rietsuikersiroop
  • 2,5 cl Rioba muntsiroop
  • 10 Horeca Select kaneelstokken
  • 10 stuks Horeca Select steranijs
  • 10 takjes verse munt
  • 10 cl Charlie's Juice vers limoensap
  • 1 l water
  • 25 g Viva Sara Earl Grey thee

Bereiding

Breek de kaneelstokken en de steranijs en verwarm in een pan tot ze beginnen te roken. Herhaal dit driemaal.
Giet er de rietsuikersiroop over en haal van het vuur. Laat dit mengsel een tweetal uur trekken.
Kook het water en haal het van het vuur.
Doe er de Earl Grey thee bij en laat vijf minuten trekken.
Zeef de warme thee en meng hem met de zelfgemaakte siroop en het limoensap.
Giet in een glas en werk af met wat munt.

Tip: Deze iced tea is perfect op voorhand te maken in een grotere hoeveelheid. Voeg ook eens een stengel citroengras toe of werk met droogijs voor een showeffect.


Idee van moemoe

Ontdek hoe je de mocktail "Idee van moemoe" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven eindejaarsdranken mocktail horeca-expo

Gelakte aubergine, zeewiersalade, peterseliewortel

Horeca Expo Demokeuken gerecht: Gelakte aubergine, zeewiersalade, peterseliewortel

horeca-expo

Filet van fazant met ajuin, butternut en rode biet

Horeca Expo Demokeuken gerecht: Filet van fazant met ajuin, butternut en rode biet

horeca-expo

Disk Sapphire by Elements

Horeca Expo Demokeuken gerecht: Disk Sapphire by Elements

horeca-expo

Cô Côn Bánh Mì

Horeca Expo Snackbar gerecht: Cô Côn Bánh Mì

horeca-expo