oesters-savooi

Oesters met savooi, gorgonzolasaus en knapperig broodkruim

Oesters hebben een rijk zintuiglijk palet. Daarom lenen ze zich uitstekend voor foodpairing en kun je ze mooi met andere smaken laten contrasteren. Met kool, bijvoorbeeld, een groente die momenteel heel erg ‘in’ is. De knapperigheid en subtiele bittere smaak van kool laten de dominante jodiumtoets van de oester perfect tot zijn recht komen. Het bewijs: dit lekkere receptje.

Dit heb je nodig (voor 4 personen, 8 stuks)

  • 4 lichtgroene blaadjes savooi
  • 2 takjes gladde peterselie
  • 100 ml room
  • 40 g gorgonzola
  • zout
  • peper van de molen
  • 4 el verse broodkruim
  • 2 el boter
  • 8 verse oesters

Zo maak je het

  • Snij de dikke bladnerven uit de blaadjes savooi. 
  • Was de savooi en laat ca. 2 minuten blancheren in kokend water. 
  • Laat meteen schrikken in ijswater en dep vervolgens droog met keukenpapier.
  • Was de peterselie, schud droog en hak de blaadjes fijn. 
  • Verhit de room samen met de gorgonzola in een kookpan en roer tot de kaas is opgelost. 
  • Kruid met zout en peper, voeg dan de peterselie toe.
  • Verhit het broodkruim met de boter in een kookpan en roer hierbij voortdurend, tot het broodkruim lichtjes gebruind is.
  • Open de oesters met een oestermesje. 
  • Doe het oestervlees in de hete saus en laat het hier ca. 1 minuut in garen zonder het te laten koken. 
  • Was ondertussen 8 oesterschelpen en droog ze af.
  • Halveer de blaadjes savooi en snijd ze ongeveer op maat van de oesterschelpen. 
  • Leg ze vervolgens in de schelpen, haal het oestervlees uit de saus en verdeel het over de schelpen. 
  • Druppel de saus eroverheen en bestrooi met het broodkruim. 
  • Serveer meteen.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten