sb-groentetaart

Groentetaart met aubergine

Dit heb je nodig

  • 3 aubergines
  • 1 el fijngehakte oregano
  • 1 el lookpasta
  • 3 eieren
  • 50 g Horeca Select geraspte parmezaan
  • 200 g scamorza
  • 10 cl Horeca Select olijfolie

Kappertjessaus

  • 4 el kappertjes
  • 8 el fijngehakte bladpeterselie
  • 12 cl olie

Zo maak je het

Groentetaart:
Snij de aubergine in blokjes van een halve centimeter.
Bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten uitlekken. Hierdoor verdwijnt de bitterheid.
Spoel ze af met water en knijp uit.
Bak de blokjes in olijfolie tot ze zacht en bruin worden.
Laat ze uitlekken op keukenpapier tot ze op kamertemperatuur zijn.
Snij ondertussen de scamorza in blokjes van een halve centimeter.
Meng de aubergine, zodra ze op kamertemperatuur is, met de scamorza, eieren, parmezaanse kaas, lookpasta en oregano.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg boterpapier in een bakvorm en vet het in met olijfolie.
Verdeel het auberginemengsel in de bakvorm.
Bak gedurende 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Snij de groentetaart in spieën en serveer met de kappertjessaus.

Kappertjessaus:

Spoel de kappertjes onder koud water.
Hak ze samen met de peterselie fijn en meng met olijfolie.
Zorg ervoor dat de peterselie en kappertjes onder de olie staan, dan verkleuren ze niet.

Foodcost

Voor 1 spie + saus: €1,00*

*Foodcost gebaseerd op prijzen van 2/8/2016 en promoprijzen uit de snackbar-folder.
Non-foodaccessoires niet opgenomen in de foodcost. 


Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Laat je inspireren: Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Laat je inspireren: Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Laat je inspireren: Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Laat je inspireren: Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Virgin Mojito

Recept voor een basis Virgin Mojito.

cocktails