zeebaars-daslookkorst

Zeebaars in daslookkorst

Ingrediënten

  • 4 porties mooie lijngevangen zeebaars
  • 12 groene asperges van Jurbeke
  • 3 sneetjes brood
  • 2 eetlepels boter op kamertemperatuur
  • 200 g daslook
  • Olijfolie
  • Fleur de sel
  • Espelettepeper
  • Rijstazijn

Recept

  • Kook en schrik de daslook. 
  • Mix de helft met de boter en de verbrokkelde sneetjes brood. 
  • Kruid lichtjes met zout. 
  • Rol de mengeling plat tussen twee vellen bakpapier en zet in de koelkast.
  • Braad de zeebaarsfilets a la plancha met een scheutje olijfolie aan beide kanten.
  • Breng op smaak met fleur de sel en espelettepeper. Zet opzij.
  • Kook de asperges à l'anglaise. Let erop dat ze knapperig blijven.
  • Leg de daslookkorst op de zeebaars en laat ze gedurende 7 min. op 180 °C in een voorverwarmde oven garen, afhankelijk van de dikte van de zeebaars en het vermogen van de oven.
  • Maak een coulis van de rest van de daslook, olijfolie, rijstazijn en fleur de sel.
  • Bak de asperges in de pan met een scheutje olijfolie. Kruid bij.
  • Leg de zeebaars, asperges en coulis op de borden. Garneer naar eigen smaak.

Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

Recept uit ons CHEF magazine: Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

recepten mosselen mosselen recept visgerechten

Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

Recept uit ons CHEF-magazine: Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

recepten visgerechten

Asperges, pistache, raapstelen, geitenkaas uit de Kempen

Recept uit ons CHEF-magazine: Asperges, pistache, raapstelen, geitenkaas uit de Kempen

asperges aspergeseizoen geitenkaas recepten

Rode poon op vel gebakken, knoflookpuree, gemarineerde venkel en trostomaatjes

Laat je inspireren door het gerecht van onze eigen Metro-medewerker Hans Verheyen.

visgerechten recepten

Skrei met champignons en bulgur

Metro doet de passie oplaaien: Skrei met champignons en bulgur

valentijn valentijnsrecepten skrei visgerechten