gegrilde-sla-tuinkruiden

Gegrilde sla met tuinkruiden, sesam en hoisinsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 sla hartjes
  • 4 el olijfolie
  • 5 el hoisinsaus 
  • 4 el soya saus
  • zeste van 1 limoen
  • 2 el sesam
  • peper van de molen
  • Fleur de sel
  • 1 potje tuinkers
  • 1 bussel bieslook
  • 1 bakje shiso

Bereiding

  • Snij de jonge sla hartjes overlangs in twee, bak ze goudbruin in olijfolie op hoog vuur.
  • Besprenkel ze met hoisinsaus, soya saus, zeste van 1 limoen, geroosterde sesamzaadjes.
  • Schik op een bord, kruid af met peper van de molen en fleur de sel. Schik op de gelakte sla, tuinkers, bieslook en shiso.

Kruiden en specerijen in de keuken: een ontdekkingsreis!

Kruiden en specerijen gaan al eeuwenlang mee als veelzijdige ingrediënten in de keuken. We associëren ze sterk met bepaalde geuren, smaken en recepten. Denk maar aan kaneel en appeltaart, koriander en Thaise curry, basilicum en tomaat-mozzarella of nootmuskaat en aardappelpuree. Kruiden zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en in sommige gevallen zelfs geneeskrachtig. Laat je leiden door de fantastische mogelijkheden van kruiden en specerijen, en ga met ons mee op ontdekkingsreis in de wereldkeuken.

kruiden in de keuken mix van kruiden oosterse gerechten