bbq-witte-kool

BBQ witte kool

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 witte kool
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstok
  • 3 ansjovis filets + 12 voor de afwerking
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 4 eidooiers
  • 3 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 cl inktvisinkt
  • 1 limoen
  • 3 sjalotten
  • 1dl melk
  • 50 gram bloem
  • peper en zout
  • 4 takken vogelmuurkruid
  • 2 takken dille
  • 1 bussel rode nerf zuring
  • zeste van 1 citroen

Bereiding

  • Prik in de voet van de witte kool 4 kruidnagels en maak een kruis met je mes in de boven kant van de witte kool en steek 1 kaneelstok in de kool
  • Grill de witte kool op de BBQ gedurende 2,5 uur
  • Voor de crème: mix de 3 ansjovis filet samen met 4 eidooiers, 3 el mosterd en 2 el witte wijn azijn en de inktvisinkt in de blender. Monteer met zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout, en het sap van een limoen
  • Snij de sjalotten in ringen haal ze door de melk en daarna door de bloem, frituur ze op 175 C tot goudbruin
  • Haal de witte kool van de BBQ en verwijder de buitenste verbrande bladeren, de kruidnagels en de kaneelstok. 
  • Snij de kool in gelijke stukken en schik ze in een voorverwarmde ovenschaal. Schik hierop de ansjovis, de geplukte kruiden en de crème. Werk af met de gefrituurde sjalotten ringen en de zeste van citroen.

Vlees voor de barbecue en de grill: brochettes maken

De overheerlijke geur van gebraden vlees, de kruidenaroma’s en de smaak van gegrilde groenten: barbecue is gewoon hét zomermaal bij uitstek. Voor de meeste Belgen begint de zomer dan ook pas echt als ze hun eerste barbecuemaaltijd achter de kiezen hebben. De saté is en blijft de populairste barbecueklassieker, niet alleen bij ons, maar over de hele wereld. Verwen je gasten op brochettes met een exotisch tintje!

brochette barbecue recepten saté recepten