asperges-pistache

Asperges, pistache, raapstelen, geitenkaas uit de Kempen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram asperges
  • 100 gram geitenkaas uit de Kempen
  • 1 bussel raapstelen
  • 80 gram pistache noten
  • 6 el pistache olie
  • fleur de sel
  • peper
  • Sap van 1 limoen

Bereiding

  • Schil de asperges en snij de laatste 2 cm van de asperges af. 
  • Was de raapstelen, behoud de wortel, verwijder de buitenste grote bladeren. 
  • Hak de pistache noten fijn
  • Kook de asperges gedurende 2 minuten in gezouten water. Grill ze vervolgens in een grillpan zonder vetstof.
  • Schik de asperges op het bord en brokkel hierover de geitenkaas, pistache noten en besprenkel met pistache olie, fleur de sel en peper van de molen. 
  • Haal de raapstelen door het limoensap en schik ze op het bord.

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Zeebaars in daslookkorst

Recept uit ons CHEF-magazine: Zeebaars in daslookkorst

visgerechten asperges

Groene asperges in de wok: heerlijk Vlaams met een zuiderse toets

Asperges zijn een echte Vlaamse klassieker. Bijna iedereen is er dol op en je kunt ze bovendien in heel wat gerechten gebruiken. Wist je trouwens dat je asperges niet hoeft te koken? Als je origineel uit de hoek wil komen en je gasten wil verrassen, serveer je gewokte groene asperges. Op die manier voeg je een exotische toets toe aan deze Vlaamse lekkernij.

asperges groene asperges wokken groene asperges bereiden recepten

Primeurasperges, wees er als eerste bij

Als er 1 seizoen is waar we ongelooflijk hard naar uitkijken, is het wel het aspergeseizoen. Wel, eind april is het weer zo ver, het aspergeseizoen 2015 kan beginnen. De eerste tekenen van deze mysterieuze groente vinden we al terug in de piramides in Egypte. Hoe de groente ooit bij ons is geraakt is een raadsel, maar het voornaamste is dat ze bij ons is.

asperges koken asperges aspergeseizoen

Pittige geitenkaasdip met groenten

Met dit borrelhapje scoor je bij de fijnproevers. Een gezond en gastronomisch alternatief voor vette bladerdeeghapjes of chips bij het aperitief!

aperitiefhapje geitenkaas geitenkaas recepten recept geitenkaas recepten