rode-poon

Rode poon op vel gebakken, knoflookpuree, gemarineerde venkel en trostomaatjes

Recept van: Hans Verheyen
Hans startte zijn carrière als hulpkok. Alvorens bij Metro terecht te komen, doorzwom hij het hele olympische horecazwembad. Nu maakt Hans deel
uit van het customer management team voor de regio Antwerpen. Hans blijft nog steeds actief als cateraar, met Kennis van Zaken en fou d’Manger weet hij nog steeds van elke gelegenheid een feestje te maken.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 Horeca Select diepgevroren rodepoonfilets
  • 150 g Horeca Select puree natuur
  • 1/8 venkel
  • 1/4 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje
  • 50 g Tomato d’or trostomaten
  • Fine Food rode zuring in pot
  • enkele blaadjes basilicum
  • 40 g Horeca Select Bellapronta tomatensaus
  • Forum chardonnay-azijn
  • Horeca Select balsamicocrème
  • Aro olijfolie
  • fleur de sel

Bereiding

  • Knoflookpuree: pers een teentje knoflook in een pannetje en fruit het in olijfolie zonder te kleuren. Voeg de aardappelpuree toe. Maak de puree smeuïg met olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  • Gemarineerde venkel: snij het harde binnenste uit de venkelknol. Snij de rest in fijne linten met de mandoline. Hou het kruid apart. Marineer de linten in een mengsel van chardonnay-azijn, olijfolie, peper en fleur de sel. Laat ongeveer 1 uur marineren.
  • Vis en tomaten: kruid de vis, bak kort op de velkant en zet apart. Besprenkel de trostomaatjes met olijfolie en balsamicocrème en verhit onder de salamander.
  • Lente-ui: besprenkel met olijfolie en brand lichtjes met behulp van een brander voor crème brûlée.
  • Coulis: zeef de Bellapronta tomatensaus door een chinois en kruid goed. Verhit en voeg wat fijngehakte basilicum toe.
  • Werk af met de gemarineerde venkel, gebrande lente-ui en enkele blaadjes klaverzuring.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten