panzella

Panzanella

Recept van: Gino Jacobs
Gino werkte onder meer in Condacum en vandaag vertegenwoordigt hij Metro in heel Vlaanderen. Zijn passie voor food en koken laat hem zeker niet los. Hij werkt dan ook nog regelmatig in verschillende (sterren)zaken.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 75 g Horeca Select pijlstaartinktvis
  • 95 g Arturo focaccia rozemarijn
  • 100 g tomaten Prince de Bretagne saveur d’antan
  • 15 g Horeca Select rode ui
  • 30 g radicchio
  • verse platte peterselie
  • ½ lente-ui
  • 7,5 g Horeca Select zwarte olijven ontpit
  • 5 g Horeca Select kappers
  • 4 ml Esporão olijfolie galega
  • 4 ml Mazzetti witte balsamicoazijn
  • fleur de sel

Bereiding

  • Scheur een verse focaccia in stukken en bak deze zonder olie in de oven op 175°C.
  • Snij de tomaten, leg ze in een diep bord, bestrooi ze met wat fleur de sel en laat ze 1 uur staan. Kies bij voorkeur rijpe, zoete tomaten die nat genoeg zijn om het brood wat zompiger te maken.
  • Versnijd de rode ui, radicchio, lente-ui, zwarte olijven en kappers of andere Italiaanse kliekjes die je nog hebt.
  • Bak de pijlstaartinktvis in hete olijfolie met wat look en peper en zout. Blus de pan met een scheut witte balsamicoazijn en extra olijfolie en gesneden platte peterselie.
  • Meng tot slot alle ingrediënten (incl. de stukken brood) in een ruime kom.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten