creme-brulee

Crème brûlée met soepje van rood fruit

Recept van: Koen De Mesmaecker
Koen werkt al 8 jaar voor Metro en maakt deel uit van de bedrijfsleiding van Metro Antwerpen. Daarnaast heeft hij ook nog een eigen zaak, Food & Drinks @home, waarmee hij voor elk feest een oplossing biedt.

Ingrediënten voor 1 persoon
  • 5 eieren
  • 125 g Aro volle melk
  • 125 g Debic culinaire room 20%
  • 1/4 eetlepel maïzena
  • snuifje Horeca Select gemalen kaneel
  • 1/4 Horeca Select vanillestok
  • 75 g kristalsuiker
  • 20 g Tiense bloemsuiker
  • 35 g Horeca Select limoensorbet
  • rood fruit: aardbeien, frambozen, blauwe bessen, …
  • 25 g Boiron coulis van rood fruit
  • Atsina Cress (enkele blaadjes)
Bereiding

Bereiding van de crème brûlée:

  • Klop het eigeel met de kristalsuiker romig. 
  • Kook de melk met de room en de opengesneden vanillestok en schenk hem over de eieren met de suiker. 
  • Voeg de kaneel toe. 
  • Gaar zoals een crème anglaise en warm op tot 75 à 80°C zonder te laten koken. 
  • Voeg de maïzena toe, laat indikken en haal vervolgens door een zeef. 
  • Zet koud weg.
  • Schik het rood fruit op een bordje en verdeel er naar eigen smaak de coulis over. 
  • Doe de afgekoelde crème brûlée in een espumabus, voeg twee gaspatronen toe, en schud goed.
  • Schep een kleine hoeveelheid sorbet op het soepje van rood fruit. 
  • Spuit de luchtige crème over de sorbet. 
  • Bestrooi met een laagje bloemsuiker, brand met een bunzenbrander tot de crème krokant is zoals bij een klassieke crème brûlée. 
  • Werk af met Atsina Cress.



Shrubs, het perfecte evenwicht!

Enige tijd geleden kwam drinkazijn (opnieuw) in de spotlights te staan. Er is nu een andere specialiteit die, net als drinkazijn, cocktails een hemels zure contrasterende toets geeft en een resem creatieve mogelijkheden ontketent: shrubs.

fruit mocktail vinaigrette cocktails

Zomerfruit: ideale afsluiter bij warme temperaturen

Bij een uitgebreide maaltijd op restaurant of een snack tijdens de lunch, hoort een lekker dessert. Bij warme temperaturen kan zomerfruit niet op het menu ontbreken. Het smaakt niet alleen heerlijk, het is ook verfrissend en gezond. Een absolute aanrader dus om je gasten met een prettig gevoel huiswaarts te laten keren.

zomerfruit fruit recepten nagerechten met fruit

Welk fruit serveren tijdens de winter?

In de winter is fruit niet zo populair als tijdens de zomer. Dat is echter volledig onterecht. Ook in de winter zijn er vele lekkere fruitsoorten te verkrijgen. Maak tijdens de winter eens geen fruitsalade maar verwerk smakelijk winterfruit in warme bereidingen die je gasten zullen doen watertanden.

fruit winterfruit exotisch fruit