bocuse-aflevering-big-4

Bocuse d'Or: Aflevering 4 - de producten

Peter, wat vind je van de thema’s van de Europese finale Bocuse d’Or, zijnde edelhert en steur?

“Edelhert is een topproduct! De bil en rug, dat is een stuk van 10 kilo, echt geen panklaar stukje vlees. Een chef zal dat normaal in stukken te verwerken krijgen, dat je dat in zijn geheel krijgt, is zeker niet courant. Maar ik neem de uitdaging graag aan, met zoiets wordt toch meteen de expertise van de chef getest. Ik zie dat helemaal zitten. Ik zie zeker al mogelijkheden, ik heb zelfs al een idee welke richting ik uit wil. Iets met ganzenlever en truffel wellicht, een barbecuesmaak misschien ... Naast de indrukwekkende omvang, is ook het seizoen ongewoon: de lente. Edelhert kun je bij ons alleen krijgen in oktober-januari, dat is het seizoen van pastinaak, champignons ... herfst- en wintergroenten dus. In mei gaat dat een heel ander aanbod zijn, wat voor heel nieuwe combinaties zal zorgen. Voor de landen uit het noorden en Hongarije zelf waar de finale speelt, is dat wellicht couranter. Wie thuis speelt heeft het in die zin dus iets makkelijker, maar dat is niet altijd een voordeel.
Hetzelfde verhaal voor steur. Kaviaar kennen we allemaal, maar zoek maar eens wie steur op zijn menu heeft staan ... De steur is een vis die zoals de zalm stroomopwaarts zwemt om te paaien. Een snoekachtige vis. Ook dat wordt een uitdaging.”


Bocuse d'Or: Aflevering 2 - de uitdaging

Lees meer over de uitdaging achter deze prestigieuze wedstrijd en hoe de wedstrijd verloopt.

bocuse d'or

Bocuse d'Or: Aflevering 5 - de kansen

Lees meer over de uitdaging achter deze prestigieuze wedstrijd en hoe de wedstrijd verloopt. Thema van deze aflevering: de kansen.

bocuse d'or

Bocuse d'Or: Aflevering 3 - de prestatie

Als hoofdsponsor volgen wij de voorbereidingen naar de Europese finale van 11-12 mei 2016 in Budapest, Hongarije uiteraard op de voet.

bocuse d'or

Bocuse d'Or: Aflevering 1 - de voorbereiding

Metro is al jaren hoofdsponsor van de internationale culinaire wedstrijd voor topchefs Bocuse d’Or. Voor chef Peter Aesaert zal het de tweede keer zijn dat hij België mag vertegenwoordigen op de Europese finale, na winst op de nationale finale vorig najaar. Never change a winning team! Als hoofdsponsor volgen wij de voorbereidingen naar de Europese finale van 11-12 mei 2016 in Budapest, Hongarije uiteraard op de voet. Je kan via ons meevolgen, alsof je er zelf bij bent.

bocuse d'or