roasted-almond-detail

Cocktail: Roasted almond

  • Timing (na mise en place): 25 seconden
  • Foodcost voor 1 glas: € 0,49
  • Glas: Luigi Bormioli Atelier cocktailglas 40 cl
Ingrediënten:
  • 4 cl siroop op basis van geroosterde amandelen
  • 3 cl vers geperst limoensap
  • 3 cl vers geperst sinaasappelsap

Ingrediënten voor 1,8 l siroop op basis van geroosterde amandelen:

  • 1 l water
  • 1 kg suiker
  • 500 g amandelschilfers
Bereiding van de siroop op basis van geroosterde amandelen: verwarm de oven voor op 175°C. Warm ondertussen het water en de suiker op en maak er een siroop van. Neem een bakplaat en bakpapier. Spreid hier de amandelen over uit en zet ze in de oven tot ze goudgebakken zijn (ongeveer 10 minuten). Voeg de amandelen toe aan de siroop en laat een nachtje staan. Giet daarna het geheel door een zeef.

Bereiding van de mocktail: vul een shaker met 8 tot 10 ijsblokjes. Voeg de siroop en de sappen toe. Shake alles goed gedurende 15 seconden en giet in een tumbler. Werk af met enkele amandelschilfers.

Virgin Mojito

Recept voor een basis Virgin Mojito.

cocktails

Gin tonic

Recept voor een basis gin tonic.

cocktails

Kir Royal

Recept voor een basis Kir Royal.

cocktails

Whisky cola

Recept voor een basis whisky cola.

cocktails

Chicon d'Amour

Ontdek hoe je de mocktail "Chicon d'Amour" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven eindejaarsdranken mocktail horeca-expo