manhattan-detail

Cocktail: Manhattan

De Manhattan is een mix van roggewhiskey en vermout. Michter’s is een toonaangevend bedrijf uit Kentucky dat kwalitatieve whiskeys produceert. De vermout is dan weer van Belgische makelij.

  • Timing (na mise en place): 50 seconden
  • Foodcost voor 1 glas: € 4,38
  • Glas: Chef & Sommelier Cabernet cocktailglas 30 cl

Ingrediënten:

  • 5 cl Michter’s US*1 rye
  • 2 cl Forest vermout
  • 2 druppels Angostura bitter
Bereiding: 

Deze luxeversie van de Manhattan wordt geserveerd in een martiniglas. Koel het glas vooraf met schilferijs. Vul vervolgens een mengbeker met ongeveer 8 à 10 ijsblokjes. Schenk voorzichtig 2 druppels van het Angostura bitter over het ijs. Giet hierover de rye en de vermout. Roer deze 30 à 40 seconden om met een menglepel.  Giet het geheel door een strainer in het gekoelde martiniglas. 


Gin tonic

Recept voor een basis gin tonic.

cocktails

Automne en Normandie

Ontdek hoe je de cocktail "Automne en Normandie" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven cocktails eindejaarsdranken

The Very French 75

Ontdek hoe je de cocktail "The Very French 75" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven cocktails eindejaarsdranken

Gingerosso

Ontdek hoe je de cocktail "Gingerosso" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven cocktails eindejaarsdranken

Horse's Neck

Ontdek hoe je de cocktail "Horse's Neck" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven cocktails eindejaarsdranken