Tarte Tatin met vijg en eendenborst

Tarte tatin met vijg en eendenborst

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

 • 1 vijg
 • 1 plakje bladerdeeg van 10 op 10 cm
 • 10 g rode ajuin
 • 2 g dragonblaadjes
 • 10 g Tagatesse zoetstof
 • 10 g boter
 • 6 sneetjes gerookte eendenborst
 • 3 cl balsamico-azijn
 • 5 g mosterdrucola

Bereiding & presentatie

 • Warm de oven voor op 190°C.
 • Stoof de ajuin en dragon aan in de boter en doe er de zoetstof bij.
 • Verdeel dit mengsel over de bakbodem en schik er de versneden vijg op. Schik er dan de sneetjes eendenborst tussen en leg daarop het velletje bladerdeeg, druk de randen binnen in het vormpje. Bak gedurende 12 min. tot de bodem mooi krokant en gekleurd is.
 • Ontvormen voor de presentatie, besprenkel met wat balsamico-azijn en voeg een aantal dragonblaadjes toe.

Skrei met champignons en bulgur

Metro doet de passie oplaaien: Skrei met champignons en bulgur

valentijn valentijnsrecepten skrei visgerechten

Parelhoen met groene asperges en pickles

Metro doet de passie oplaaien: Parelhoen met groene asperges en pickles

hoofdgerechten vlees valentijn valentijnsrecepten

Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas

Metro doet de passie oplaaien: Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas.

koken recepten valentijn valentijnsrecepten

Sabayon als nagerecht, eindig in stijl

Een goed bereide sabayon, is als een goede huisgemaakte béarnaise: Een topgerechtje dat klanten oplevert en ze bovendien aan uw zaak bindt. Hiermee maakt u het verschil. Bovendien kan u voor Valentijn de witte wijn perfect vervangen door cava of prosecco en zo een feestelijke toets aan dit nagerecht geven. Opgelet: een topsabayon wordt à la minute bereid en neemt de nodige tijd in beslag. Nog nooit een sabayon als nagerecht gemaakt? Oefen dan zeker op voorhand.

sabayon valentijnsdessert nagerechten recepten

Hemels kippetje voor een perfecte valentijn

Een gerechtje dat zijn naam zeker niet gestolen heeft, is het hemels kippetje. Dit recept met zijn unieke combinatie van smaken is een meerwaarde voor elk Valentijnmenu. De combinatie van zwarte olijven met knolselder, venkelzaad en citroen is een overheerlijke blikvanger die verrassend uit de hoek komt. Maak het gerecht perfect met een boerderijhen, de garantie op mals en smaakvol vlees. Het hemels kippetje is op zijn best met aardappelpuree of truffelpuree, maar andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk.

kipgerechten valentijn valentijnsmenu recepten