skrei-champignons

Skrei met champignons en bulgur

Dit heb je nodig

  • 180 g skreihaasje met vel
  • 20 g boter
  • 100 g bulgur Artisan
  • 40 g peultjes
  • 1 dl Maggi vloeibare geconcentreerde paddenstoelenfond
  • 1 dl groentebouillon
Voor de champignons:
  • 100 g varia wilde champignons
  • 20 g boter
  • 3 cl culinaire room
  • 1 g rozemarijn
  • 1 velletje bladerdeeg van 4 op 3 cm
Voor de saus:
  • 5 g sjalot
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 dl Chef truffelsaus 
  • 3 cl Forest Dry Quersus gin
  • 5 cl olijfolie

Bereiding

  • Kook de bouillon en de fond op en giet op de bulgur en de peultjes. Laat wellen onder een deksel.
  • Bak het bladerdeegje goudbruin in een op 190°C voorverwarmde oven.
  • Maak de champignons schoon en stoof ze aan in gesmolten boter. Werk af met de room en fijngehakte rozemarijnblaadjes.
  • Voor de saus: stoof de sjalot aan in de boter, doe er de rozemarijn bij en laat even doorstoven. Giet er de bouillon en de fond bij en laat voor de helft inkoken. Werk af met de Quersus en de olijfolie. Mix glad en haal door een fijne zeef
  • Laat de boter noisette smelten en kleur de skrei aan de velkant krokant aan. Draai om, schakel het vuur uit en gaar verder onder het deksel.
  • Warm de peultjes en de champignons in de saus.

Presentatie

  • Schik het bladerdeegje met champignons op een bord en leg er de skrei en de bulgur bij.
  • Werk af met de saus en serveer er eventueel wat extra truffel bij. 

Zeebaars in daslookkorst

Recept uit ons CHEF-magazine: Zeebaars in daslookkorst

visgerechten asperges

Tarte tatin met vijg en eendenborst

Metro laat de passie oplaaien: Tarte tatin met vijg en eendenborst

valentijn valentijnsdessert valentijnsrecepten

Parelhoen met groene asperges en pickles

Metro doet de passie oplaaien: Parelhoen met groene asperges en pickles

hoofdgerechten vlees valentijn valentijnsrecepten

Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas

Metro doet de passie oplaaien: Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas.

koken recepten valentijn valentijnsrecepten

Hemels kippetje voor een perfecte valentijn

Een gerechtje dat zijn naam zeker niet gestolen heeft, is het hemels kippetje. Dit recept met zijn unieke combinatie van smaken is een meerwaarde voor elk Valentijnmenu. De combinatie van zwarte olijven met knolselder, venkelzaad en citroen is een overheerlijke blikvanger die verrassend uit de hoek komt. Maak het gerecht perfect met een boerderijhen, de garantie op mals en smaakvol vlees. Het hemels kippetje is op zijn best met aardappelpuree of truffelpuree, maar andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk.

kipgerechten valentijn valentijnsmenu recepten