skrei-champignons

Skrei met champignons en bulgur

Dit heb je nodig

  • 180 g skreihaasje met vel
  • 20 g boter
  • 100 g bulgur Artisan
  • 40 g peultjes
  • 1 dl Maggi vloeibare geconcentreerde paddenstoelenfond
  • 1 dl groentebouillon
Voor de champignons:
  • 100 g varia wilde champignons
  • 20 g boter
  • 3 cl culinaire room
  • 1 g rozemarijn
  • 1 velletje bladerdeeg van 4 op 3 cm
Voor de saus:
  • 5 g sjalot
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 dl Chef truffelsaus 
  • 3 cl Forest Dry Quersus gin
  • 5 cl olijfolie

Bereiding

  • Kook de bouillon en de fond op en giet op de bulgur en de peultjes. Laat wellen onder een deksel.
  • Bak het bladerdeegje goudbruin in een op 190°C voorverwarmde oven.
  • Maak de champignons schoon en stoof ze aan in gesmolten boter. Werk af met de room en fijngehakte rozemarijnblaadjes.
  • Voor de saus: stoof de sjalot aan in de boter, doe er de rozemarijn bij en laat even doorstoven. Giet er de bouillon en de fond bij en laat voor de helft inkoken. Werk af met de Quersus en de olijfolie. Mix glad en haal door een fijne zeef
  • Laat de boter noisette smelten en kleur de skrei aan de velkant krokant aan. Draai om, schakel het vuur uit en gaar verder onder het deksel.
  • Warm de peultjes en de champignons in de saus.

Presentatie

  • Schik het bladerdeegje met champignons op een bord en leg er de skrei en de bulgur bij.
  • Werk af met de saus en serveer er eventueel wat extra truffel bij. 

Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

Recept uit ons CHEF magazine: Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

recepten mosselen mosselen recept visgerechten

Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

Recept uit ons CHEF-magazine: Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

recepten visgerechten

Zeebaars in daslookkorst

Recept uit ons CHEF-magazine: Zeebaars in daslookkorst

visgerechten asperges

Rode poon op vel gebakken, knoflookpuree, gemarineerde venkel en trostomaatjes

Laat je inspireren door het gerecht van onze eigen Metro-medewerker Hans Verheyen.

visgerechten recepten

Tarte tatin met vijg en eendenborst

Metro laat de passie oplaaien: Tarte tatin met vijg en eendenborst

valentijn valentijnsdessert valentijnsrecepten