Parelhoen met groene asperges en pickles

Parelhoen met groene asperges en pickles

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 2 parelhoenfilets
  • 2 x 20 g boter
  • 4 beetgaar gekookte groene asperges
  • 100 g gnocchi
Voor de gekonfijte sjalot:
  • 1 banaansjalot
  • 5 cl Forest vermout
  • 3 cl sushi-azijn
  • 10 g rietsuiker
Voor de gel
  • 20 g pickles l’Étoile
  • 3 cl groentebouillon
  • 1 gelatineblaadje (2 g)
  • 1 g tijmblaadjes
Voor de saus:
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 steranijs
  • 3 g tijmtakjes
  • 3 cl Forest vermout
  • 20 g boter

Bereiding

  • Laat de vermout en de sushi-azijn opkoken met de sjalot en de suiker. Laat zacht inkoken.
  • Kook de gnocchi gaar in ruim, gezouten water. Giet af.
  • Bak de parelhoenfilets aan in boter, haal ze uit de pan en laat ze verder garen in een op 180°C voorverwarmde oven. Doe de rest van de boter in de pan en bak er de gnocchi in aan, samen met de asperges.
  • Voor de saus: laat de bouillon reduceren met steranijs, tijm en vermout. Haal door een fijne zeef en monteer met ijskoude boter. Breng op smaak.
  • Voor de gel: warm de bouillon kort op en los er het geweekte gelatineblaadje in op. Giet samen met de tijm en de pickles in een blender en mix glad. Doe in een spuitzak en plaats in de ijskast.

Presentatie

  • Schik de gnocchi, de groene asperges en de versneden parelhoen op een bord en werk af met sjalot, picklesgel en saus.

Everzwijnrug, bier, mosterd

Recept uit ons CHEF magazine: Everzwijnrug, bier, mosterd

hoofdgerechten vlees recepten wild eten wild gerechten

Tarte tatin met vijg en eendenborst

Metro laat de passie oplaaien: Tarte tatin met vijg en eendenborst

valentijn valentijnsdessert valentijnsrecepten

Skrei met champignons en bulgur

Metro doet de passie oplaaien: Skrei met champignons en bulgur

valentijn valentijnsrecepten skrei visgerechten

Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas

Metro doet de passie oplaaien: Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas.

koken recepten valentijn valentijnsrecepten

Hemels kippetje voor een perfecte valentijn

Een gerechtje dat zijn naam zeker niet gestolen heeft, is het hemels kippetje. Dit recept met zijn unieke combinatie van smaken is een meerwaarde voor elk Valentijnmenu. De combinatie van zwarte olijven met knolselder, venkelzaad en citroen is een overheerlijke blikvanger die verrassend uit de hoek komt. Maak het gerecht perfect met een boerderijhen, de garantie op mals en smaakvol vlees. Het hemels kippetje is op zijn best met aardappelpuree of truffelpuree, maar andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk.

kipgerechten valentijn valentijnsmenu recepten