surprising-spanish-tapas-detail

Surprising Spanish Tapas

Ingrediënten (voor 1 pers.)

Tapas

  • 1 Iberico worstje
  • 35 g Peka aardappelblokjes
  • 15 g aioli met saffraan
  • 10 g Horeca Select brunoise pijpajuin, radijs & bieslook
  • 5 g mosterdkruid
  • 5 g Horeca Select wasabirucola
  • 0,1 g Horeca Select saffraanpoeder

Aioli met saffraan (voor 900 g)

  • 50 g Tierenteyn mosterd
  • 600 g druivenpitolie
  • 30 g wittewijnazijn
  • 100 g Clef d’Or lookpasta
  • 150 g Coco Vite vloeibaar eigeel
  • 0,5 g Horeca Select saffraandraadjes 

Bereiding

Tapas

  • Spoel de aardappelblokjes en laat uitlekken. Spoel en droog het mosterdkruid en de wasabirucola.
  • Grill het Iberico worstje langs beide kanten en snij het daarna in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak de aardappelblokjes met het saffraanpoeder.
  • Voeg vlak voor het serveren de brunoise toe en meng in de pan.
  • Dresseer en werk af met het mosterdkruid, de wasabirucola en de aioli.      

Aioli met saffraan

Maak een mayonaise met bovenstaande ingrediënten.

Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Laat je inspireren: Asperges met gepocheerd ei en schaaldierenmousseline

Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Laat je inspireren: Gegrilde zeeduivel met lasagne van groene asperges

Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Laat je inspireren: Lamsfilet en kalfzwezerik met morieltjes

Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Laat je inspireren: Lamskroon met Provençaalse honingsaus

Gin tonic

Recept voor een basis gin tonic.

cocktails