Caesar Salad recepten

De Caesar Salad met een twist: 3 originele recepten

De oorsprong van Caesar Salad

Heel wat mensen denken dat caesarsalade iets te maken heeft met de bekende Romeinse keizer. Maar in werkelijkheid is hij bedacht door Alex Cardini, een Amerikaan van Italiaanse afkomst. Hij kwam na zijn militaire carrière in ‘Caesar’s Palace

’ terecht, het hotel van zijn broer Cesar in het Mexicaanse grensstadje Tijuana. Toen er op de Amerikaanse nationale feestdag (4 juli) veel gasten vanuit Californië aankwamen, had hij amper ingrediënten om iets klaar te maken. Met wat overbleef, bereidde hij een salade die we vandaag als Caesar Salad kennen. test

De klassieke caesarsalade

De klassieke caesarsalade is uitgegroeid tot een wereldberoemd gerecht dat op heel wat menukaarten prijkt. Ook de Amerikanen zijn er nog altijd dol op. De klassieke versie maak je met de volgende ingrediënten klaar:

 • 1 Romeinse sla
 • 3 sneden brood (waarvan je croutons maakt)
 • look
 • boter
De dressing bereid je met deze ingrediënten:

 • ei
 • room
 • citroensap
 • Parmezaanse kaas
 • mosterd
 • peper en zout
 • Worcestershire saus
Doorgaans worden er stukjes gegrilde kip aan de Caesar Salad toegevoegd, maar als je origineel uit de hoek wil komen, gebruik je het best iets anders.

Originele Caesar Salad recepten

Caesar Salad wordt dikwijls als voorgerecht of bijgerecht geserveerd, maar je kunt het ook als licht hoofdgerecht op je menukaart zetten. Wil je een aantal varianten aan je gasten voorschotelen? Dan zijn dit waardige alternatieven voor de gegrilde kip:

 • reepjes biefstuk voor de vleesliefhebbers
 • zalm of garnalen voor de visliefhebbers
 • spekreepjes voor extra karakter in je bord
Ook met de dressing kun je vele kanten uit. Wat dacht je van dressing met avocado en Griekse yoghurt?

Tip: Probeer zeker ook eens stukjes tomaat en komkommer aan de salade toe te voegen. Ze zorgen voor een frisse toets. Cayennepeper en een paar druppels Tabasco staan garant voor extra pit!