Sfeer dankzij een parasol

Breng sfeer op je terras met de juiste parasol

De zomer begint pas echt... met een parasol

Alles is aangenamer met de zon op de voor- of achtergrond. Laat je klanten genieten van de eerste tot de laatste zonnestraal. Over de keuze van je parasol, kun je maar beter even nadenken. Je moet niet alleen een materiaal- en kleurkeuze bepalen maar ook de uitvoering kiezen. Dit zijn alvast de meest populaire parasols op een rijtje:

1. De klassieke parasol

De klassieke parasol blijft een topper. Gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk te stockeren en in verschillende uitvoeringen, kleuren en afmetingen beschikbaar. Ondanks de voet en de centrale paal neemt een parasol amper ruimte in beslag.

2. De hangparasol

Het principe van de hangparasol komt overeen met dat dan de klassieke parasol, alleen zitten de paal en de voet bij deze parasol langs de zijkant en niet centraal. De hangparasol heeft dus wat meer ruimte nodig, maar je bent wel bevrijd van de centrale paal.

3. De muurparasol

Deze variant heeft helemaal geen paal. De muurparasol wordt aan de muur bevestigd en zweeft boven je terras. Esthetisch, praktisch en een prima oplossing voor schaduw net naast je zaak.

Een parasol is meer dan een zonnescherm

De zon hoeft niet volop te schijnen vooraleer je een parasol kunt openzetten. Vaak is het best wel gezellig onder een parasol wanneer het begint te schemeren.

Warmte en gezelligheid

We zien almaar vaker dat ook in de winterperiode parasols worden opengezet. Ze zijn dan uitgerust met warmte-elementen en/of verlichting. Heb je geen buitenverwarming? Voorzie dan dekentjes: gezelligheid troef.

Look

Parasols dienen ook als uithangbord. Parasols maken deel uit van het uitzicht van uw zaak. Vorm, materiaal en kleur zijn dus cruciaal.

Parasols en verlichting

Het is niet omdat de zon er niet meer is, dat de parasol weg hoeft. Een parasol is de perfecte manier om gezelligheid te scheppen met indirecte verlichting. Door bovenaan de parasol lampen te bevestigen die naar boven schijnen, krijg je gezellig strooilicht. Ook kaarsen die op de tafel gezet worden, hebben heel wat meer effect als er een parasol boven de tafel hangt.