wortelcake

Breng je gasten in sinterklaasstemming met overheerlijke wortelcake

Verwen je gasten ter gelegenheid van Sinterklaas

De sinterklaasperiode is dé ideale gelegenheid om te experimenteren in de keuken en je gasten in de watten te leggen. Je kunt heel wat recepten uit je hoed toveren die verbonden zijn met de goedhartige man uit Spanje. Speculaas is bijvoorbeeld ideaal om bij de koffie te serveren en ook met sinterklaassnoep kun je creatief uit de hoek komen.

Wortelcake met glazuur en versiering

Wortelcake wordt gemaakt op basis van bloem en heeft een typische smaak. De lekkernij wordt namelijk dikwijls afgekruid met kaneel en/of nootmuskaat. Walnoten vormen ook steevast een onderdeel van wortelcake. Bovendien kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Met een laagje glazuur, geraspte sinaasappel of een toplaag van met kleine worteltjes: het is allemaal mogelijk. Op die manier voeg je een leuk extraatje toe aan je dessert en breng je je gasten écht in de sinterklaassfeer.  

Zelf wortelcake bereiden

Wortelcake bereiden kun je perfect zelf. Hieronder vind je het recept voor wortelcake met sinaasappelschilfers waarmee je meteen aan de slag kunt.

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 125 g suiker
  • 100 g boter
  • 150 g geraspte wortelen
  • 2 eieren
  • een halve theelepel kaneel
  • 70 g gehakte walnoten
  • zout
  • 1 sinaasappel

Aan de slag

  1. Meng de bloem met de suiker en klop met een mixer tot schuim. Voeg de eieren en de geraspte wortelen toe. Kruid af met kaneel en een snuifje zout.
  2. Voeg het sinaasappelsap, de fijngehakte walnoten en de sinaasappelschilfers toe.
  3. Giet het deeg in een beboterde bakvorm en zet gedurende 45 minuten in de oven (voorverwarmd op 180°C). Laat de cake daarna afkoelen en serveer hem aan je gasten!

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten