Sabayon als nagerecht, werk uw menu af in stijl

Sabayon als nagerecht, eindig in stijl

Koude sabayon met fruit

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

3 eierdooiers 
50 g kristalsuiker
100 ml marsala of zoete wijn
100 ml slagroom, halfgeslagen
diverse soorten vers fruit

Bereidingswijze:

  • Doe de eierdooiers, de suiker en de wijn samen in een pan en roer ze door elkaar.
  • Zet deze pan au bain-marie in een pan met kokend water.
  • Klop de crème tot een luchtige, lobbige massa in circa 10 minuten.
  • Dompel de pan in ijskoud water om de sabayon te laten afkoelen.
  • Meng de koude sabayon met 200 ml halfgeslagen slagroom.
  • Leg het fruit in een diep bord of mooi glas en schep de sabayon erover.

Tip:

  • Gebruik in plaats van marsala of zoete wijn, passielikeur of prosecco.
  • Ook leuk voor bereiding aan tafel: overgiet het fruit met vlammende kirsch en doe daarna de sabayon erover of serveer apart.
Gebruik dit dessert als onderdeel van een dessertenbuffet.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten