salsa maken

Je gerecht verrijken met heerlijke salsa’s en kruidenolies

Smaakvolle salsa verde

Salsa verde en een goed stuk vlees zijn twee handen op een buik. Je moet het echt een keertje proberen; je gasten zullen vol lof zijn over je verrassende en lekkere keuze. Hoe je te werk gaat? Heel simpel: je snijdt basilicum, munt, peterselie, augurken, kappertjes en knoflook in fijne stukjes. Vervolgens doe je alles in een kom en voeg je peper, azijn, mosterd en olijfolie toe. Alles goed door elkaar mengen, een beetje zout toevoegen en klaar is kees! Klaar om je tafelgenoten omver te blazen met je kruidige salsa verde!

Heerlijke, verse kruidenolie

Staat er kip of vis op het menu? Dan mag een aromatische en overheerlijke kruidenolie natuurlijk niet ontbreken. Kruidenolie is perfect geschikt om gerechten in te bakken en geeft je schotel net dat ietsje meer. De bereiding is heel eenvoudig. Kies een lichte olie (zoals olijfolie of zonnebloemolie), voeg een kruid of een combinatie van kruiden toe, en werk af met knoflook of peper om je kruidenolie nog meer punch te geven. Enkele weken goed laten intrekken, en je hebt een heerlijke kruidenolie om je kip of vis in te bakken, of natuurlijk ook om soep en brood extra op smaak te brengen.

Vinaigrette met walnoten

Ook voor de fans van vinaigrette hebben we een lekker sausrecept in de aanbieding. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke walnotenvinaigrette? Je hoeft daarvoor alleen maar walnoten grof te hakken en te roosteren in een droge pan. Terwijl je de walnoten laat afkoelen op een bord, roer je azijn, mosterd, suiker, zout en peper door elkaar tot de suiker volledig opgelost is. Daarna klop je walnotenolie en olijfolie door het mengsel. Bon appétit!

Panzanella

Laat je inspireren door het gerecht van onze eigen Metro-medewerker Gino Jacobs.

voorgerecht recepten vinaigrette vinaigretterecepten

Shrubs, het perfecte evenwicht!

Enige tijd geleden kwam drinkazijn (opnieuw) in de spotlights te staan. Er is nu een andere specialiteit die, net als drinkazijn, cocktails een hemels zure contrasterende toets geeft en een resem creatieve mogelijkheden ontketent: shrubs.

fruit mocktail vinaigrette cocktails

Verrassende vinaigrettes en duizelingwekkend lekkere dressings

Vinaigrettes en dressings zijn onmisbaar om je salades en andere gerechten extra pit te geven. Je doet er dan ook goed aan om ze standaard te voorzien. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en smaken die je gasten zeker weten te appreciëren. Bovendien kun je vinaigrettes perfect zelf maken. In dit artikel vind je de nodige inspiratie.

vinaigrette vinaigretterecepten dressing maken