Een perfecte valentijnsmenu dankzij het hemels kippetje

Hemels kippetje voor een perfecte valentijn

Hemels kippetje

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 boerderijhen 
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • ½ knolselder, in blokjes gesneden
  • 1 witte ui, in blokjes gesneden
  • ½ paprika, in blokjes gesneden
  • 10 smaaktomaatjes
  • 1 citroen, sap en zeste
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 12 blaadjes basilicum 
  • 10 ml zuivere olijfolie, om in te bakken
  • 10 ml extra zuiver olijfolie
  • Zeezout
  • Peper
  • 100 ml vermout
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el ras el hanout
Bereidingswijze:

  • Maak de citroenzeste, het zeezout, de peper, de ras el hanout en het venkelzaad fijn in een vijzel of keukenmachine.
  • Wrijf de boerderijhen hier stevig mee in.
  • Verhit de zuivere olijfolie in een pan en braad de boerderijhen aan alle kanten aan.
  • Haal de boerderijhen uit de pan en bak de knolselder-, uien-, paprika- en aubergineblokjes even snel aan en blus met de vermout.
  • Meng die groentjes met de tomaatjes en de olijven en doe ze samen met de boederijhen in een braadslee of ovenschaal.
  • Laat ongeveer 50 minuten op 160°C bakken in de oven.
  • De boerderijhen is gaar als het vocht dat eruit loopt helder is.
  • Laat de boerderijhen even rusten en snij ze daarna in serveerbare delen.
  • Serveer met de groenten en besprenkel met extra-zuivere olijfolie, citroensap en blaadjes basilicum.
Tip:

  • Serveer in een weckpotje of stoofpotje voor 1 of 2 personen.
  • Lekker met aardappel/truffelpuree.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten