Krokante chips van wintergroenten

Groentechips maken met wintergroenten: verrassend, gezond en lekker!

De troeven van wintergroenten

Wintergroenten smaken niet alleen lekker, het zijn ook veelzijdige groenten. Je kunt ze gebruiken in allerlei gerechten. Zo gaan ze perfect samen met aardappelen, puree en allerlei soorten vlees (probeer zeker rundsvlees). Bovendien kun je ze op smaak brengen met de juiste kruiden zoals peper, nootmuskaat en zout. En, last but not least, bevatten ze ontzettend veel waardevolle voedingsstoffen.  

Zelf groentechips van wintergroenten maken

Wintergroenten in de vorm van chips! Op het eerste gezicht lijkt het geen evidente combinatie, maar het resultaat is erg geslaagd en zelfs elegant. Je kunt de krokante chips serveren bij een aperitief, maar evengoed bij een roomsoep. Verder gaan de chips Recept om zelf krokante groentechips te maken perfect samen met kaas en salades en smaken ze heerlijk bij een koud biertje of een schuimwijn. Zelf groentechips maken is heel gemakkelijk!

Recept groentechips

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten

Ingrediënten:

  • 250 g groenten (pastinaak, peterseliewortel, koolraap of aardpeer).
  • 500 ml zonnebloemolie.
  • Zout.
Aan de slag
Schil de groenten en snij ze in lange en heel dunne plakjes. Verwarm de olie in een sauspan en frituur de schijfjes totdat ze goudbruin zijn. Laat ze op een stukje keukenrol drogen en kruid ze af met zout.

Smakelijk!