groene asperges wokken

Groene asperges in de wok: heerlijk Vlaams met een zuiderse toets

Het verschil tussen witte en groene asperges

Asperges bestaan in twee varianten: witte en groene. In onze contreien zijn vooral witte asperges bekend, terwijl de groene voornamelijk in Zuid-Europa worden gekweekt. Doordat groene asperges boven de grond groeien, worden ze blootgesteld aan zonlicht, waardoor ze verkleuren. Witte asperges groeien ondergronds.

Wist je trouwens dat het aspergeseizoen officieel begint op de derde donderdag van april en eindigt op 24 juni?       

Asperges zijn lekker én gezond

Asperges zijn heel lekker en multi-inzetbaar. Je kunt ze in heel wat gerechten verwerken. Denk maar aan scampi’s, zalm en natuurlijk op Vlaamse wijze (met boter, ei, nootmuskaat en peterselie). Daarnaast zitten asperges boordevol vitamines en mineralen. Als je asperges eet, gaat je weerstand erop vooruit en wordt je zenuwstelsel sterker.    

Hoe groene asperges wokken?

Groene asperges wokken gaat snel en is heel eenvoudig. Zo ga je te werk:

Doe olijfolie in de wok en warm de olie goed op. Voeg er een teentje knoflook aan toe. Snij een klein stukje van de asperges aan de kant waarmee ze in de grond staken. Daarna snij je de asperges in kleine stukjes en doe je ze in de wokpan. Kruid het geheel af met peper en zout. Laat de groene asperges ongeveer vijf minuten wokken op een hoog vuur. Controleer of ze gaar zijn door er met een mes in te prikken. Als het mes er vlot ingaat, zijn ze beetgaar. Daarna doe je zoete sojasaus in de pan. Goed mengen en klaar is kees. De gewokte groene asperges kun je als bijgerecht serveren met rijst en kip of vlees.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten