Terrasverwarmers voor een warm terras in de winter

Gezellig buiten in de winter dankzij een terrasverwarmer

Terrasverwarming: een gezellige warmtebron

Het terras heeft een grote aantrekkingskracht, ook in de winter. Lekker bijkletsen en van achter een warme kop koffie of chocolademelk de voorbijgangers gade slaan, het is genieten geblazen. Dankzij een terrasverwarmer kunnen je gasten ook in de winter van de buitenlucht genieten, en dat bij een aangename temperatuur. Je hoeft alleen de juiste terrasverwarmer uit te kiezen!

Terrasverwarmer kopen: elektrisch of op gas?

De energiebron van je terrasverwarmer speelt een rol bij de keuze van het juiste exemplaar. Terrasverwarmers op gas kan je overal plaatsen. Dankzij omvalbeveiliging zijn ze ook erg veilig. Je moet je terrasverwarmer op gas wel af en toe vullen. Bij elektrische terrasverwarming is dat uiteraard niet nodig. Je moet dan wel de nodige kabels voorzien.

De verschillende soorten terrasverwarmers

Er bestaan verschillende types terrasverwarmers. We zetten de meest voorkomende even op een rijtje, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Verwarmingselement voor aan de muur

Er bestaan terrasverwarmers die je aan de muur kunt bevestigen. Ze zijn compact en gemakkelijk te installeren. Vaak werken deze terrasverwarmers op elektriciteit, je kunt de kabels immers eenvoudig langs de muur laten lopen. Zo storen ze niemand.

De staande terrasverwarmer: een klassieker

Deze verwarmingselementen op een hoge ‘poot’ zijn erg courant. Je ziet ze vaak op terrassen staan, en terecht! Staande terrasverwarmers zijn immers erg efficiënt. Kies bij voorkeur voor een exemplaar op wieltjes, zo kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Ook een model dat in hoogte verstelbaar is, komt zeker van pas.

Decoratieve terrasverwarmers scheppen sfeer

Een terrasverwarmer moet in de eerste plaats warmte geven, maar als hij daarnaast ook bijdraagt aan een gezellige, winterse sfeer op je terras is dat natuurlijk mooi meegenomen. Een terrasverwarmer met een echte vlam is daarvoor perfect geschikt. Ook verwarmingssystemen op een decoratieve voet, bijvoorbeeld in de vorm van een ton, ogen erg leuk op elk terras.

Relaxen bij een lounge heater

Dit type terrasverwarming lijkt op de staande terrasverwarmers, maar is lager. Een lounge heater past dan ook perfect op een terras in lounge-stijl.

Een parasolheater: erg efficiënt

Een parasolheater hang je op onder een parasol. Het grote voordeel? Dankzij de parasol wordt de warmte beter vastgehouden, zodat je gasten het lekker warm hebben op je terras, ook in de winter. Voorzie wat fleecedekentjes en je terras was nog nooit zo aantrekkelijk!

TIP: Koop een stevige hoes om je terrasverwarmer ’s nachts en wanneer je hem niet gebruikt veilig op te bergen. Zo blijft hij in perfecte staat!