gevulde kipfilet

Gevulde kipfilet en andere toppers met kip in de hoofdrol

Kipfilet bakken

Wil je snel een voedzame maaltijd op tafel toveren die zowel de kinderen als de volwassenen aan tafel zal bekoren? Dan is een sappig stukje kip altijd een goede keuze. Een kipfilet bakken in de pan is kinderspel. Bovendien kun je kip makkelijk combineren met wat je toevallig in huis hebt.

Kook er pasta bij en werk af met pesto en parmezaan. Maak een slaatje van kerstomaatjes met fijngesnipperde sjalot en basilicum, bieslook of peterselie. Of ga voor een klassieker: kip met appelmoes, kip met rijst en currysaus of simpelweg kip met sla en zelfgemaakte mayonaise. Keuze te over!

Gevulde kipfilet

Vind je een kipfilet bakken maar gewoontjes, en heb je zin in iets verrassends? Ook een kipfilet opvullen is snel gebeurd en scoort doorgaans hoog op de ladder van ‘populaire gerechten voor het hele gezin’. Snij je kipfilet horizontaal in, maar niet volledig doormidden zodat je vulling er niet uitloopt. Waarmee opvullen? Romige kaas is altijd lekker, en je kunt ermee variëren:

  • Ga voor Italiaans met buffelmozzarella, stukjes tomaat en verse basilicumblaadjes.
  • Kies voor pittig met blauwschimmelkaas (gorgonzola, danish blue, roquefort). Lekker met gebakken champignons erbij.
  • Maak een mengsel van ricotta, cheddar en een flinke lepel mosterd. Vul daarmee de kipfilets en wikkel er enkele strookjes gerookt spek rond.
  • Als de kipfilets gevuld zijn, hoef je ze enkel nog in een ovenschaal te leggen. Twintig tot dertig minuten in de oven laten bakken op 180 °C en ... klaar!

Kip in de wok

Iedereen weet dat wokken snel, makkelijk én lekker is. Ideaal voor die avonden waarop je geen tijd hebt om uren in de keuken te staan. Met kippenblokjes in de wok kun je opnieuw alle kanten uit. Het geheim zit hem in de kruiding. Die geeft smaak aan de kip en bijgevolg aan het hele gerecht. Je kunt het houden op traditionele kippenkruiden, maar als je eens goed rondneust in je kruidenvoorraad, vind je zeker nog andere heerlijke combinaties. Enkele ideetjes:

  • Curry blijft een klassieker die uitstekend past bij kip – ook in de wok.
  • Paprikapoeder geeft, naast smaak, ook nog een mooie rode kleur aan je kippenvlees.
  • Gember en kurkuma zorgen voor een frisse toets.
  • Dragon, tijm en oregano: ook tuinkruiden zijn lekker bij kip.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten