Vier valentijn met geroosterde kreeft.

Vier valentijn met geroosterde kreeft

Geroosterde kreeft met ras el hanout en hollandaisesaus met kreeftenolie, zalmeitjes en bieslook

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 kreeften (± 500 g per stuk)
  • 2 g ras el hanouth kruiden
  • 3 g bieslook, gesneden
  • 20 g zalmeitjes
  • 1 dl hollandaisesaus
  • 3 g kreeftenolie
  • 400 g spinazie, gewassen
  • 200 g aardappelpuree
  • 1 ui, fijn gesneden

Bereidingswijze:

  • Kook de kreeft in een court-bouillon.
  • Hak de kreeft doormidden en verwijder het maagje en het darmkanaal.
  • Maak het schaarvlees los van de schaal.
  • Bak de spinazie samen met het uitje en wat zout en laat dit even uitlekken.
  • Meng de hollandaisesaus met de bieslook, de kreeftenolie en de zalmeitjes.
  • Smeer de kreeft in met de ras el hanout-kruiden en rooster ze kort op het vuur.
  • Serveer samen met de spinazie, de aardappelpuree en de saus.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten