Geregistreerde-kassasysteem

Geregistreerde-kassasysteem

Hoe ga je te werk?

  • Bepaal of je in aanmerking komt voor het geregistreerdekassasysteem: Elke horeca-uitbater past de 10%-regel toe op zijn/haar horeca-omzet van 2014. Is het resultaat 10% of meer, dan moet een GKS worden geïnstalleerd in 2015.
  • Registreren: Je registreert je in de GKS-registratie module, een e-service van de FOD Financiën. Je dient alle vestigings eenheden waar je een GKS moet installeren, te registreren.
  • Datum: Je ontvangt van de administratie voor elke vestigingseenheid een uiterlijke datum waarop het GKS moet geactiveerd worden: 30 juni 2015 - 30 september 2015 - 31 december 2015.
  • Activatie: Een GKS is pas actief wanneer je de VAT Signing Card (VSC) in de FDM (Fiscale Data Module) schuift en activeert met de bijgeleverde codes. De VSC kun je pas aanvragen bij de FOD Financiën na effectieve levering van de kassa en de FDM in je zaak. Wil je tijdig de VSC en bijbehorende codes ontvangen, betekent dit dat je ervoor moet zorgen ten laatste 2 weken voor de uiterlijke implementatiedatum een FDM en kassa in je zaak te hebben. Wij verwijzen graag naar de site van de FOD Financiën voor de laatste updates.

Chili-hamburger met mango, wasabi en rammenas

More than snacks: Chili-hamburger met mango, wasabi en rammenas

koken

Carpaccio van gerookte zalm

Schik de zalm op het bord en besprenkel met de helft van de marinade. Werk op met de guacamole, de schijfjes komkommer, de scheuten en de korianderblaadjes.

koken recepten

Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas

Metro doet de passie oplaaien: Carpaccio van coquille, appel en Chimaykaas.

koken recepten valentijn valentijnsrecepten

Carpacciorolletjes

Snij de tomaat in blokjes en hak de rucola fijn, meng met de groene pesto. Schik sneetjes carpaccio en verdeel er de farce over.

recepten koken

Boule de New York: Cronuts

Le Cronut, pâtisserie mi-donut, mi-croissant, a été élu meilleure invention de l’année 2013 par le Time Magazine. Et depuis cette année, cette création du Français Dominique Ansel, propriétaire d’une boulangerie du même nom à New York, est également disponible chez nous.

koken