gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters met champagneschuim

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 18 oesters
  • 1 citroen
  • 100 g juliennegroenten (wortel, prei, peterseliewortel, ...)
  • 3 eidooiers
  • 75 ml champagne blanc de blancs
  • 75 g boter
  • 4 takjes dille
  • Peper

Zo maak je het:

  1. Open de oesters. Haal het oestervlees eruit en maak het schoon. Laat het oestervocht door een zeef in een pan lopen (voeg een beetje zout water toe indien nodig), en blancheer de oesters in hun vocht gedurende circa 2 minuten.
  2. Kook de juliennegroenten heel eventjes, tot ze beetgaar zijn. Houd 100 ml van het kookwater over en roer de boter erdoor. Voeg peper, dille en een beetje citroensap toe.
  3. Voor het champagneschuim: klop de eidooiers met de champagne op tot je een romige massa krijgt.
  4. Voeg de oesters toe aan de botersaus met een deel van de groenten. Bedek met het champagneschuim en gratineer in de oven tot ze goudbruin kleuren.


Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten