1 Hert rodebiet

Gebakken hert met saus en een puree van rode bieten, veenbessencompote en geroosterde sjalot

Dit hebt u nodig: (Voor 4 personen)

  • 600 g filet van hert
  • peper
  • zout
  • Olijfolie
  • boter
  • 2 sjalotten
  • 400 g veenbessen
  • 150 g suiker
  • 400 g knolselder
  • water
  • melk
  • 1/2 dl room
  • 400 g rode biet
  • 8 stuks mini-bieten
  • 2,5 dl wildjus
  • rode bietencress

Zo maakt u het:

Kruid de hertenfilet met peper en zout en bak aan in olijfolie. Voeg een klontje boter toe en laat de filet ongeveer 5 minuten bakken in de oven op 200° C. Laat vervolgens het vlees rusten. 
Snijd de sjalotten met de schil in twee en dit in de lengte. Laat ze vervolgens zachtjes aanbakken in een pan met de schil naar boven. Meng de veenbessen met 150 gram suiker en zet dit mengsel op een vuur tot de veenbessen gaar zijn. Kook de knolselder gaar in de helft water en de helft melk. Giet af en pureer met een klontje boter en 1⁄2 dl room. Schil vervolgens de rode bieten en snijd ze in blokjes. Kook ze beetgaar en giet ze af. Pureer ze vervolgens met een klontje boter. Kook vervolgens ook de mini-bieten gaar in de schil. 

Snijd tot slot het vlees en dresseer het op een bord. Overgiet het vlees met een beetje wildjus. Voeg de sjalotten, de veenbessen en de mini-bieten toe, alsook de puree van knolselder en rode biet. Werk af met een rode bietencress.

Food cost calculation (per persoon): € 11,84

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten