Foie gras van eend ‘au torchon’ met garnituur
15. juli 2016 | Olivier Bruckner (La Tentation)
Dit hebt u nodig: (voor 4 personen)
- 200 g foie gras van eend
- 4 plakjes kruidenkoek
- 1 granny smith-appel
- 3 cl citroenazijn
Voor de chutney:
- 1 aubergine
- 100 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 dl witte azijn
- 1/2 ui
- 1 laurierblaadje
Voor de bouillon:
- 250 ml water
- 1/2 blokje groente-bouillon
- 4 muntblaadjes
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 dl sojasaus
- 3 blaadjes koriander
Voor de salade:
- 1/4 rode kool
- 1 dl Japanse azijn
- 1 theelepel fleur de sel
Zo maakt u het:
Snij de foie gras in plakjes van 1 cm, en leg de plakjes foie gras en de kruidenkoek afwisselend op elkaar. Plaats deze montage op de chutney, voeg de julienne van Granny Smith toe die op smaak werd gebracht met de citroenazijn. Werk af met een takje dille.
Meng de rode kool met de Japanse azijn en de fleur de sel. Kruid met een draai van de pepermolen en serveer in een glazen stolp.
Maak het water warm, voeg het bouillonblokje toe, de sojasaus en de koriander. Serveer in een glazen stolp met zwarte peper en munt.
Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja
21. oktober 2016 | Matthias van Metro
recepten
Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool
21. oktober 2016 | Matthias van Metro
recepten
Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout
21. oktober 2016 | Matthias van Metro
recepten
Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout
21. oktober 2016 | Matthias van Metro
recepten
geitenkaas recepten
Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu
21. oktober 2016 | Matthias van Metro
recepten