8 Eend auTorchon

Foie gras van eend ‘au torchon’ met garnituur

Dit hebt u nodig: (voor 4 personen)

  • 200 g foie gras van eend
  • 4 plakjes kruidenkoek
  • 1 granny smith-appel
  • 3 cl citroenazijn

Voor de chutney:

  • 1 aubergine
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dl witte azijn
  • 1/2 ui
  • 1 laurierblaadje

Voor de bouillon:

  • 250 ml water
  • 1/2 blokje groente-bouillon
  • 4 muntblaadjes
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 dl sojasaus
  • 3 blaadjes koriander

Voor de salade:

  • 1/4 rode kool
  • 1 dl Japanse azijn
  • 1 theelepel fleur de sel

Zo maakt u het:

Snij de foie gras in plakjes van 1 cm, en leg de plakjes foie gras en de kruidenkoek afwisselend op elkaar. Plaats deze montage op de chutney, voeg de julienne van Granny Smith toe die op smaak werd gebracht met de citroenazijn. Werk af met een takje dille.
Meng de rode kool met de Japanse azijn en de fleur de sel. Kruid met een draai van de pepermolen en serveer in een glazen stolp.
Maak het water warm, voeg het bouillonblokje toe, de sojasaus en de koriander. Serveer in een glazen stolp met zwarte peper en munt.


Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten