Feestelijke aardappelen: enkele culinaire tips

2 heerlijke suggesties voor feestelijke aardappelen op het lentefeest

Aardappelen: gekookt, gebakken of in de oven?

Het leuke aan aardappelen is dat je je gastronomische creativiteit helemaal kunt botvieren. De aardappelstructuur leent zich namelijk voor allerlei soorten bereidingen. Denk maar aan smeuïge puree, knapperige kroketten of goudgele frietjes. Doen deze aardappelbereidingen je meteen aan de winter denken? Geen nood: ook in de lente zijn aardappelen een heerlijke troef. Ontdek hier alvast hoe je met feestelijke aardappelen het lentefeest van zoon- of dochterlief luister bijzet.

1. Aardappelen in de oven met verse rozemarijn

Het is niet omdat het lente is, dat je de oven links moet laten liggen. Integendeel: oventemperaturen geven aardappelen een licht krokante toets zonder dat ze hun smaak of versheid verliezen. Ideaal dus voor je lentefeest! Wie het graag op zeker speelt, moet zeker eens aardappelen in de oven met verse rozemarijn en een teentje look proberen. Een klassieker die nog niets aan populariteit heeft ingeboet.

Hoe je te werk gaat?

Snij de aardappelen in partjes en doe ze samen met wat olijfolie en verse rozemarijn in een ovenschaal. Zet alles 20 à 30 minuten in de oven op 180 graden en werk af met grof zeezout en gemalen peper. Lekker, eenvoudig én feestelijk!

2. Aardappelpartjes (Spicy Wedges)

Mag het ietsje exotischer? Dan zijn ‘spicy wedges’ op z’n Mexicaans wellicht iets voor jou. Heerlijk bij zuiderse schotels! Bovendien heb je er weinig werk aan. Je koopt ze gewoon vriesvers bij Makro.  Serveer de mild gekruide aardappelpartjes met stukjes paprika, courgette en ui aan een spiesje als bijgerecht bij een stukje lamsvlees op de lentefeest-barbecue. Aangezien de partjes al voorgebakken zijn, mag je ze lichtjes ontdooid op de metalen brochette steken.

Een onvergetelijk communiefeest of lentefeest? Zo doe je dat!

Een communiefeest of lentefeest is een gelegenheid om nooit te vergeten. Vaak is het voor de kinderen het eerste grote feest waarbij ze hun vriendjes en familie uitnodigen. Nadien wordt er vaak nog lang over nagekaart. Het loont dus de moeite om er iets prachtigs van te maken!

lentefeest organiseren tafelversiering communiefeest decoratie communiefeest