Fair trade producten

Fair trade: kwalitatieve producten tegen een eerlijke prijs

Fair trade: de basisprincipes

Het basisprincipe van fair trade stoelt op eerlijkheid en gelijkheid. Zo krijgen dikwijls arme boeren in het Zuiden de mogelijkheid om een menswaardig bestaan voor zichzelf en hun gezin op te bouwen. Wat houdt fair trade precies in?

  • Vaste afspraken op lange termijn met de afnemers.
  • Respect voor de rechten van de werknemers.
  • Respect voor het milieu.

Fair trade staat voor kwaliteit

Fair trade productenDe tijd dat fairtradeproducten van mindere kwaliteit waren, ligt gelukkig al lang achter ons. Het is een imago dat eerlijke handel een tijdlang heeft achtervolgd, maar inmiddels van zich heeft kunnen afschudden. Meer zelfs, fairtrademerken behoren tegenwoordig tot de top binnen hun segment. Denk maar aan voeding (wijn, fruit, rijst, honing,…), maar ook kleding, cosmetica en artisanale producten dragen tegenwoordig met recht en rede het fairtradelabel.

Smaakvol en gezond

Dat fair trade meer en meer mainstream wordt, is niet verwonderlijk. De voedingsproducten zijn gewoon lekker en gezond. Ze vinden vlot hun weg naar de mensen, ook al zijn ze iets duurder dan andere producten. Zowel de consument als de producent wordt er beter van en ook het milieu vaart er wel bij. Eigenlijk is er geen reden denkbaar om eerlijke handel niet te steunen en fairtradeproducten op je menukaart te zetten.

Fairtradeproducten bij METRO

Ook METRO trekt voluit de kaart van duurzaam ondernemen en draagt fair trade een warm hart toe. Wij hebben een mooi gamma van fairtradeproducten in de aanbieding: koffie, chocolade, pralines, suiker (rietsuikerklontjes), frisdranken en fruitsap. Ons huismerk Rioba draag het fairtradelabel en daarmee verdelen we een hele reeks kwaliteitsproducten voor restaurants, cafés, bars en hotels. Als je ze in huis haalt, ben je zeker van hoge kwaliteit, goede smaak en steun je eerlijke handel, uiteraard!