3 Everzwijn

Everzwijnfilet met rode kool en knolselderstamppot met spruitjes

Dit hebt u nodig: (Voor 4 personen)

  • 4 everzwijnfilets of medaillons
  • 200 g rode kool
  • 200 g appelen
  • 1 sjalot
  • 4 dikke aardappelen
  • 1/4 knolselder
  • 200 g spruitjes
  • 2 dl wildfond
  • 2 el echte boter

Zo maakt u het:

Snijd de rode kool fijn en stoof ze gaar met stukjes appel en gesnipperde sjalot. Breng op smaak met peper en zout. Kook de aardappelen gaar samen met de knolselder. 
Giet af en stamp ze onder elkaar met een beetje olijfolie. Kook de spruitjes gaar en hak ze grof. Schep ze onder de aardappelen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak de everzwijnfilets rosé in een beetje vetstof. Deglaceer met de wildfond. Kruid eventueel nog een beetje bij met peper en zout. Monteer met echte boter. 
Snijd het vlees in plakjes en serveer met stamppot, rode kool en saus. Ook lekker met veenbessencompote en gekookte kastanjes.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten