bruidstaart maken

Zo maak je een originele bruidstaart

Zelf een bruidstaart maken: de aandachtspunten

Een bruidstaart maken vergt een goede voorbereiding. Dit zijn enkele vragen die je vooraf zeker moet beantwoorden:

  • Hoeveel personen verwacht je op het huwelijk?
  • Welke decoratie wil je gebruiken?
  • Welke vulling verkies je?
  • Welke kleur en stijl kies je?
Het is ook een goed idee om vooraf de proef op de som te nemen en voor jezelf een stukje taart klaar te maken. Zo kom je te weten of de smaken goed zitten.

Verschillende smaken en ingrediënten

De ingrediënten en smaken kunnen je bruidstaart maken of … kraken. Chocolade en vanille zijn klassiekers die nooit ontgoochelen. Daarnaast worden fondant en marsepein veel gebruikt. Maar als je het creatiever wil aanpakken, dan kun je ook een fruitige toets toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan peer, citroen, limoen of aardbei. Amandelsmaak zal je gasten ook kunnen bekoren. Hou je niet van zoet? Dan is een kaastaart helemaal je ding.   

De juiste decoratie op de bruidstaart

Een bruidstaart is niet af zonder decoratie. De juiste versiering in de juiste kleuren doet wonderen. 
Voor de decoratie kun je marsepein of chocolade gebruiken. Wat dacht je van een bruidstaart omhuld in chocolade met kleine gouden versieringen?

Voeg bovenop de taart een persoonlijke toets toe met bijvoorbeeld een miniatuurbruidspaar, rozen, een kroontje of een persoonlijk accessoire. Een goed advies: hou het elegant en vermijd overdaad. 

Tip: Voorzie feestelijke en mooie muziek bij de intrede van de bruidstaart. Een beetje vuurwerk op de taart maakt het geheel af. Tot slot past champagne perfect bij dit heuglijke moment.