Tafeldecoratie voor elk communiefeest

Een onvergetelijk communiefeest of lentefeest? Zo doe je dat!

Een goede voorbereiding is de helft van het werk

De kunst is te scoren met de eerste indruk. Zorg er daarom voor dat er niets fout kan lopen. Naast een onberispelijke voorbereiding moet je er natuurlijk voor zorgen dat je materiaal perfect in orde is. Er is niets zo erg als je materiaal ter plaatse laten leveren en vast te stellen dat er iets aan schort. Vermijd die stress door je eigen materiaal mee te brengen. Zeker de investering waard!

Communie- of lentefeest: dit mag niet ontbreken

Overdaad schaadt, maar met te weinig decoratie verliest een feest aan feestelijkheid. En dat willen we te allen tijde vermijden. Hier alvast wat tips:

Staantafels met aangepast tafelkleed

Aperitieven of een dynamische walking diner kan perfect aan hoge tafels. Zorg ervoor dat je tafelkleden er kraaknet uitzien. Gebruik je lange tafellakens? Zorg er dan voor dat de strikken naar de ingang gericht zijn. Want de eerste indruk, die is o-zo belangrijk!

Tafeldecoratie en servetten

Een vaasje met wat frisse bloemen doet wonderen. Gebruik waterparels voor een extra kleurtoets. Die zijn bovendien gemakkelijk te vervoeren. Leg kleine servetten op de tafels, maar let erop dat ze niet gaan vliegen!

Voorzie voldoende schaaltjes en bestek

Zorg ervoor dat je altijd voldoende schaaltjes en bordjes hebt voor je hapjes. Houd er rekening mee dat je niet altijd de mogelijkheid hebt om onmiddellijk af te wassen.

Laat niets aan het toeval over: neem een partytent mee

Een communiefeest of lentefeest organiseren in België houdt altijd weerrisico's in. Houdt er dus zeker rekening mee dat een prachtige dag plots minder zonnig uitdraait dan verwacht. Om te vermijden dat je midden in het feest alles naar binnen of buiten moet versleuren, voorzie je het best één of meer tenten die je in noodgevallen kan bovenhalen.

2 heerlijke suggesties voor feestelijke aardappelen op het lentefeest

De aardappel is met recht en rede een van de populairste groenten in ons land. Hij is niet alleen bijzonder voedzaam, maar ook heel veelzijdig. Je kunt er echt alle kanten mee uit, of je nu een simpel ‘boerengerecht’ op het oog hebt of een gastronomisch hoogstandje. Heb je binnenkort een lentefeest op het programma staan? Ook dan kan de aardappel je een grote dienst bewijzen. Ontdek hier alvast hoe je feestelijke aardappelen uit je hoed tovert!

lentefeest organiseren feestelijke aardappelen aardappelgerechten