Duif met rode biet en appel

Duif met rode biet en appel

Ingrediënten (voor 1 pers.)

  • 1 duif in filets
  • 20 g boter
  • 2 gekookte rode bieten
  • Bloedzurkel
  • 20 g rodebietchips
  • 1/4 Granny Smith appel
  • 4 corne de gatte aardappelen

Voor de crème:

  • 50 g rode biet
  • 1 klein takje rozemarijn
  • 10 g sjalot gesnipperd
  • 3 cl balsamicoazijn

Voor de saus:

  • 2 dl eendenjus
  • 3 cl rodebietensap
  • 3 cl balsamicoazijn
  • 40 g boter
  • 3 cl honing

Bereiding

  • Breng de aardappelen aan de kook in de eendenjus met bietensap en kook ze gaar. Verwijder de aardappelen en werk de saus af met de azijn en honing. Laat nog even inkoken en monteer met de koude boter.
  • Bak de appelpartjes aan in de boter en bak nadien ook de duiffilets aan de velkant aan. Doof het vuur, draai de filets om en laat ze voortgaren onder een deksel tot de gewenste cuisson is bereikt.
  • Doe alle ingrediënten voor de crème in de blender en mix glad. Warm kort op samen met de in schijfjes gesneden rode biet.

Presentatie

  • Presenteer de appelpartjes met de schijfjes rode biet en de corne de gatte. Trek daarbij een streep rodebietencrème.
  • Schik de duiffilets ertussen en werk af met de saus en bloedzurkelblaadjes.
TIP: Dit gerecht kan de basis zijn voor al je rood wild.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten