De lekkerste soorten vis: een overzicht

De populairste soorten vis om te serveren: een handig overzicht

Soorten vis uit IJsland

Vis is zonder twijfel het grootste exportproduct van IJsland. Daar is een goede reden voor: alle soorten vis uit IJsland zijn overheerlijk!

Kabeljauw

De verse kabeljauw die je bij Metro koopt, is afkomstig uit IJsland. Daar wordt hij gevangen met behulp van speciale kortere lijnen van maximaal 4 km lang. Deze duurzame methode wordt overigens voor wel meerdere soorten vis gebruikt. Kabeljauw is op zijn best tussen mei en januari. Je kan deze veelzijdige vis in de pan bakken, grillen, stomen, in de oven garen, …

Roodbaars

Roodbaars is een vis met een mooie roodoranje kleur die op een diepte van maar liefst 1000 meter gevangen wordt. De filets zijn crèmekleurig en erg smaakvol. Dankzij zijn vaste structuur valt roodbaars niet snel uit elkaar en leent hij zich dus tot tal van bereidingen. Tussen juni en maart hoort deze smaakvolle vissoort zeker thuis op je menukaart!

Tongschar

Tongschar is een platvis die gevangen wordt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan, nabij IJsland. Deze vissoort heeft een heel zachte smaak, en ook het vlees is zacht en broos. De beste manier om deze vis te bereiden, is dan ook stomen. Zo hoef je hem niet te veel aan te raken. Natuurlijk behoort ook bakken in de pan of grillen tot de mogelijkheden. Het seizoen voor tongschar loopt van juli tot maart.

Andere heerlijke soorten vis uit IJsland zijn onder meer zeewolf, koolvis, schol of pladijs, …

Soorten vis van de Petits Bateaux

De Petits Bateaux zijn kleine Bretoense vissersboten. Ze zijn hoogstens 24 meter lang, hebben een bemanning van maximaal 6 vissers en varen dagelijks uit om voor jou de lekkerste vissen te vangen. Die worden levend naar de vismijn gebracht en liggen minder dan 24u later op jou te wachten in de winkel.

Zonnevis

De zonnevis heeft de reputatie een van de lekkerste vissoorten te zijn. Deze vis is erg smaakvol, maar ook delicaat. Stomen en pocheren zijn de meest aangeraden bereidingswijzen voor deze vis, maar je kan hem ook bakken in de oven of grillen. 

Zeebaars

De zeebaars die we bij Metro verkopen, is de wilde, lijngevangen zeebaars: een veelgeprezen soort vis. Het vlees is mooi wit en subtiel geparfumeerd. Een originele manier om zeebaars te bereiden is in een zoutkorst, een bereidingswijze die je zeker eens moet uitproberen. Natuurlijk komt deze soort vis ook gestoomd, gegrild of gegaard in de oven uitstekend tot zijn recht, en dat bij voorkeur tussen september en april.

Goudbrasem

De goudbrasem, ook wel eens dorade genoemd, is een eerder zeldzame vis met een heerlijke smaak en supermals vlees. Deze vissoort kan je het best in zijn geheel bereiden, bijvoorbeeld op de gril of op de barbecue. Ook rauw smaakt deze soort vis heerlijk, bijvoorbeeld in sushi en sashimi. Meer inspiratie nodig voor de bereiding van goudbrasem? Ontdek dit heerlijke recept voor goudbrasem in een zoutkorst.

Andere soorten vis van de Petits Bateaux zijn bijvoorbeeld wilde zeekarper, rode poon, pijlinktvis, zeekat en tarbot. Bovendien zijn de vissen altijd in hun geheel beschikbaar, maar ook als filet met of zonder vel of als haasje. Wil je weten welke vis in welk seizoen het beste smaakt? Raadpleeg dan onze viskalender!

Zeevruchten en schaaldieren

Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor verschillende soorten schaaldieren en ander lekkers uit de zee. Een greep uit het aanbod:
  • Kreeft uit Canada, Europa of de Oosterschelde
  • Amerikaanse, Noorse of Franse Sint-Jakobsschelpen
  • Grijze garnalen uit de Noordzee
  • Zeeuwse holle of platte oesters
  • Verschillende soorten Franse oesters
  • ...


Verwen je klanten met ultraverse vis uit onze viswinkel

Vis is niet meer weg te denken uit de moderne keuken. In restaurants en tavernes vind je het hele jaar door allerlei soorten vis op de menukaart. En dat is niet verwonderlijk! Vis is een echte lekkernij die ook nog eens gezond is en in heel veel gerechten zijn plaats heeft. Bij METRO ben je aan het juiste adres voor super verse vis, van maandag tot zaterdag.

verse vis kopen vishandel viswinkel

Verse vis kopen voor je restaurant, bij Metro natuurlijk!

Elke uitbater van een horecagelegenheid weet natuurlijk dat bij voeding de kwaliteit steeds primeert en dit geldt zeker voor bereidingen met vis. Verse vis kopen, eventueel in grote hoeveelheden, dat kan bij Metro. Bovendien voorzien we je van een zeer uitgebreid aanbod aan verschillende soorten vis en zeevruchten om je menukaart mee te verrijken en je gasten te verwennen.

verse vis kopen soorten vis groothandel vis