Creme brulee, de ideale afsluiter voor uw valentijnsmenu

Crème brûlée als perfecte afsluiter

Crème brûlée met citroengras

Nagerecht voor 6 personen

Ingrediënten:

350 ml room
125 ml melk
200 g eierdooiers 
100 g suiker
3 stengels citroengras, gekneusd
3 el anijszaad

Bereidingswijze:

  • Laat de melk met de suiker, het citroengras en het anijszaad trekken tot het een citroengrassmaak heeft.
  • Voeg de room toe en breng aan de kook.
  • Zeef het mengsel en laat iets afkoelen.
  • Klop de eierdooiers los en voeg ze toe aan het roommengsel.
  • Verdeel het mengsel over crème brûlée-schaaltjes en plaats ze ongeveer 25 minuten, au bain-marie, in een oven op 90°C tot de crème brûlée gestold is.
  • Bestrooi de crème brûlée met een dun laagje suiker en brand dit af met een gasbrander.

Tip:

  • Varieer met smaken.
  • Gebruik ook eens een schaaltje voor 2 personen.
  • Gebruik dit gerecht als onderdeel van een dessertenbuffet.

Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

Recept uit ons CHEF-magazine: Wagyu 'tartaar' Gillardeau, limoen, soja

recepten

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Recept uit ons CHEF-magazine: Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

recepten

Mango, hangop, crumble havermout

Recept uit ons CHEF-magazine: Mango, hangop, crumble havermout

recepten

M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

Recept uit ons CHEF-magazine: M'Hamsa couscous, granaatappel, feta van Polle geitenkaas, ras el hanout

recepten geitenkaas recepten

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Recept uit ons CHEF-magazine: Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

recepten