Zomerse bieren: aperitief met bier

Zomerse bieren: aperitief met bier

Zomerse bieren, voor elk wat wils

Net als bij wijnen is er ook in biersoorten keuze genoeg. Zo zijn er lichte frisse bieren, zoete bieren, maar ook zwaardere varianten waar je lang van kunt genieten. Enkele voorbeelden van frisse zomerse bieren zijn de Maes Radler, dat met zijn laag alcoholpercentage en zachte citroen- of pompelmoessmaak een ideaal zomeraperitief is. Maar ook Desperados blijft een topper als het op frisse zomerbieren aankomt. IJskoud uit het flesje, al dan niet met een schijfje limoen in de flessenhals, is het een schot in de roos voor elke gelegenheid! Tegenwoordig ook beschikbaar in blikjes, wat veiliger is in gebruik en gemakkelijker om mee te nemen.

Cocktails met bier

Een eenvoudige maar nobele biercocktail is die van geuze met champagne. 1/3 Geuze, 2/3 droge champagne en klaar is kees. Wist je dat Geuze, mede dankzij de specifieke smaak van de natuurlijke gisting, ook wel de ‘champagne der bieren’ genoemd wordt? Een aanrader dus. Voor wie het graag wat steviger heeft, is de Green Duvel misschien wel iets. Een beetje absint door het glas laten walsen, 1 maat Gin ( je kan hiervoor een borrelglaasje gebruiken ) en dan de Duvel. Maar ook andere bieren kunnen gecombineerd worden tot zomerse cocktails. Laat je creativiteit de vrije loop!

Champagnebieren

Champagnebier is bier dat een tweede gisting ondergaat op fles en op ‘methode champenoise’ wordt bereid. Sommige brouwers laten de flessen zelfs in Franse champagnehuizen gisten, zodat het op traditionele wijze gebeurt. Champagnebier bevat fijn koolzuur, een lichte zoetheid en een droge afdronk. Bovendien is het enkel verkrijgbaar in champagneflessen van 75cl. Perfect als aperitief dus.

De ideale drinktemperatuur van bier

Doorgaans staat op het etiket van het bierflesje de aanbevolen drinktemperatuur aangeduid. In het algemeen kunnen we stellen dat een laaggegist bier gedronken wordt rond de 6 à 10°C en een bier van hoge gisting rond de 12 à 16°C. Op die temperatuur komt het aroma het best tot zijn recht.

Chicon d'Amour

Ontdek hoe je de mocktail "Chicon d'Amour" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven eindejaarsdranken mocktail horeca-expo

Idee van moemoe

Ontdek hoe je de mocktail "Idee van moemoe" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven eindejaarsdranken mocktail horeca-expo

Horse's Neck

Ontdek hoe je de cocktail "Horse's Neck" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven cocktails eindejaarsdranken

Automne en Normandie

Ontdek hoe je de cocktail "Automne en Normandie" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven cocktails eindejaarsdranken

The Very French 75

Ontdek hoe je de cocktail "The Very French 75" maakt en wat je ervoor nodig hebt.

aperitieven cocktails eindejaarsdranken