Wild gerechten

Verwen je klanten met de typische wildsmaak

Bereidingsmogelijkheden

Er bestaan verschillende mogelijkheden om wildgerechten te bereiden. Omdat het een uitgesproken smaak heeft, wordt wild doorgaans gecombineerd met zachte smaken zoals bosvruchten, peren of bosbessen. Bij hert, ree, fazant, konijn of eend passen ook sauzen (mosterdsaus is een aanrader) en wintergroenten zoals spruitjes, selder of witloof. De verschillende ingrediënten samen zorgen voor een heel mooi ‘bord’ dat je klanten vast en zeker zal bekoren.

Verschillende soorten wild

WildDe buit van het jachtseizoen is erg uitgebreid en de liefhebbers kunnen vingers en duimen aflikken bij al dat lekkers. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten wild

  • Grofwild: hert, ree en wild zwijn
  • Klein wild: haas en konijn
  • Vederwild: fazanten en patrijzen
  • Waterwild: eenden en snip

Wildgerechten met marinade

Wild wordt soms ook gemarineerd. Een lekkere marinade geeft extra pit en smaak aan je wildgerecht. Laat het vlees gedurende 24 uur marineren en zorg ervoor dat de aroma’s diep in het vlees kunnen doordringen. De marinade kan je daarna ook gebruiken als basis voor je saus. Wil je een zure toets toevoegen? Gebruik dan azijn, citroensap of wijn.

Wild: welke dranken serveren?

Om je wildgerechten naar een hoger niveau te tillen, moet je er de juiste drank bij serveren. Veel mensen kiezen voor een krachtige rode wijn, maar ook een donker bier pas er perfect bij. In sommige gerechten (zoals konijn) kan je ook bruin bier toevoegen. Op die manier wordt de wildsmaak nog extra geaccentueerd!

Wild serveren? Raadpleeg eerst de wildkalender!

Vooral in de herfst en winter houden je klanten wel van een sappig stukje wild. Hert, fazant, haas, … er is een groot aanbod om uit te kiezen. Maar wild is niet altijd beschikbaar – er mag namelijk maar tijdens een korte periode in het jaar op gejaagd worden. Daarom is het handig om de wildkalender te raadplegen bij het samenstellen van je menukaart.

wild eten wild gerechten wildseizoen

Hinde met kastanjes, krieltjes en koolrabi

Recept uit onze wildgids: Hinde met kastanjes, krieltjes en koolrabi

recepten vleesgerechten vlees recepten wild gerechten wild recepten wild eten

Everjong met mascarponecrème en sjalotten

Recept uit onze wildgids: Everjong met mascarponecrème en sjalotten

recepten vleesgerechten vlees recepten wild gerechten wild recepten wild eten

Gebakken ree met saus en een puree van rode bieten, veenbessencompote en geroosterde sjalot

Recept uit onze wildgids: Gebakken ree met saus en een puree van rode bieten, veenbessencompote en geroosterde sjalot

recepten vleesgerechten vlees recepten wild gerechten wild recepten wild eten

Haas met bieten en girollen

Recept uit onze wildgids: Haas met bieten en girollen

recepten vleesgerechten vlees recepten wild gerechten wild recepten wild eten