Verwen je klanten met de typische wildsmaak
15. juli 2016 | Metro
Bereidingsmogelijkheden
Er bestaan verschillende mogelijkheden om
wildgerechten te bereiden. Omdat het een uitgesproken smaak heeft, wordt wild doorgaans gecombineerd met
zachte smaken zoals bosvruchten, peren of bosbessen. Bij hert, ree, fazant, konijn of eend passen ook sauzen (mosterdsaus is een aanrader) en
wintergroenten zoals spruitjes, selder of witloof. De verschillende ingrediënten samen zorgen voor een heel mooi ‘bord’ dat je klanten vast en zeker zal bekoren.
Verschillende soorten wild
WildDe buit van het jachtseizoen is erg uitgebreid en de liefhebbers kunnen vingers en duimen aflikken bij al dat lekkers. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen
verschillende soorten wild:
- Grofwild: hert, ree en wild zwijn
- Klein wild: haas en konijn
- Vederwild: fazanten en patrijzen
- Waterwild: eenden en snip
Wildgerechten met marinade
Wild wordt soms ook gemarineerd. Een lekkere marinade geeft extra pit en smaak aan je wildgerecht. Laat het vlees gedurende
24 uur marineren en zorg ervoor dat de aroma’s diep in het vlees kunnen doordringen. De marinade kan je daarna ook gebruiken als basis voor je saus. Wil je een zure toets toevoegen? Gebruik dan azijn, citroensap of wijn.
Wild: welke dranken serveren?
Om je
wildgerechten naar een hoger niveau te tillen, moet je er de juiste drank bij serveren. Veel mensen kiezen voor een krachtige
rode wijn, maar ook een
donker bier pas er perfect bij. In sommige gerechten (zoals konijn) kan je ook bruin bier toevoegen. Op die manier wordt de wildsmaak nog extra geaccentueerd!
Vooral in de herfst en winter houden je klanten wel van een sappig stukje wild. Hert, fazant, haas, … er is een groot aanbod om uit te kiezen. Maar wild is niet altijd beschikbaar – er mag namelijk maar tijdens een korte periode in het jaar op gejaagd worden. Daarom is het handig om de wildkalender te raadplegen bij het samenstellen van je menukaart.
12. oktober 2016 | Geschreven door Margot
wild eten
wild gerechten
wildseizoen