zomertrends restaurant

Vistacto’s en kreeftbroodjes: dit zijn dé restaurantzomertrends

Terug van nooit weggeweest: het kreeftbroodje

Van New York tot Parijs, overal zijn kreeftbroodjes aan een opmars bezig. Het is dan ook één van de grote culinaire zomertrends op restaurant.

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 85 g zachte roomboter
  • 6 hotdogbroodjes
  • 500 g gekookt kreeftenvlees
  • 50 g bleekselderij, in reepjes
  • 2 el mayonaise
  • ½ krop ijsbergsla, in reepjes
Bereiding:

  • Verhit een grillpan, besmeer de hotdogbroodjes aan beide kanten met boter en gril beide zijden lichtbruin.
  • Meng het kreeftenvlees, de selderij en de mayonaise en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Snij de geroosterde broodjes open en beleg met sla en het kreeftenmengsel.
Een snelle hap: de vistaco

Een gezonde variant van de vleestaco is deze vistaco. De ideale terrashap!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • ½ kleine rode kool of rode spitskool, in dunne reepjes
  • handvol rode of gele kerstomaatjes, grof gesneden
  • handvol radijsjes, in plakjes
  • blaadjes van 1 bosje koriander, grof gehakt
  • rasp van 1 limoen en sap van ½ limoen
  • olijfolie
  • 4 witvisfilets (à 150 g)
  • 1 el bloem
  • 1 el zoet gerookt paprikapoeder
  • 8 kleine bloem- of maïstortilla’s
Voor de salsa roja (800 ml)

  • 2 grote groene pepers, liefst serrano
  • 12 groene tomatillo’s of groene  tomaten, ontveld en gehalveerd
  • 2 uien, in parten
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • blaadjes van 1 bosje koriander
  • 1 avocado, in vieren
  • sap van 2 limoenen
Bereiding:

  • Doe de kool, tomaatjes, radijzen en koriander in een grote kom met wat zout en peper, limoensap en wat olijfolie.
  • Snijd de vis in reepjes en meng de bloem, het paprikapoeder, de limoenraspen en zout en peper in een schaal. Haal de visfilets door het mengsel.
  • Verhit olijfolie in een pan, bak de vis enkele minuten per kant goudbruin en grill ondertussen de tortilla’s.
  • Vul elke taco met koolsalade, vis en weer wat salade. Schep de salsa roja erover en opdienen maar!