Viskalender

Viskalender: Het beste uit de zee op het juiste moment

Waarom een viskalender?

Een viskalender toont aan wanneer een vis op zijn best is om te eten. De kwaliteit van de vis verschilt immers per seizoen. Zo zal de kwaliteit van sommige vissoorten en schelpdieren niet optimaal zijn tijdens de paaiperiode en zijn andere soorten typische zomervissen of wintervissen. Bovendien wordt er jaarlijks in België een vis van het jaar gekozen. Kan geen enkele vissoort dan het hele jaar gegeten worden? Toch wel. Vissoorten als hondshaai en kongeraal hebben geen seizoen en kunnen het hele jaar door gegeten worden. Maar ook rog slaat maar enkele maanden over en kan zo goed als het hele jaar door met veel smaak klaargemaakt worden. Ontdek de viskalender hier.

Zeetong is de vis van 2014

Net als elk jaar, werd er ook in 2014 een vis van het jaar uitgekozen. Dit jaar werd Zeetong de vis van het jaar 2014.  Lees er hier meer over en ontdek een overheerlijk recept met zeetong.

Schaaldieren zijn ook seizoensgebonden.

Ook schaaldieren zijn seizoensgebonden. Zo zijn Langoustines op hun best van juni tot eind oktober, grijze garnalen optimaal van augustus tot en met eind december en kunnen we bijna het hele jaar door van krab genieten, van januari tot eind september. Uiteraard is niet alleen de maand van invloed. Zo al ook de temperatuur een rol spelen op de kwaliteit van de vis en schaaldieren.

Combineer de seizoensvis met de seizoensgroenten

Net als voor vissoorten, is er een kalender die aantoont welke groenten op hun best zijn in welke periode. Ontdek hier de seizoensgroenten en combineer het beste dat de natuur te bieden heeft.

Zeebaars in daslookkorst

Recept uit ons CHEF-magazine: Zeebaars in daslookkorst

visgerechten asperges

Skrei met champignons en bulgur

Metro doet de passie oplaaien: Skrei met champignons en bulgur

valentijn valentijnsrecepten skrei visgerechten

Hondshaai: een gezonde en verrassend lekkere vis

Heb je nog nooit van hondshaai gehoord? Dan ben je niet de enige. Het is een onbekende vis, maar wel een met veel potentieel. Hondshaai biedt heel wat mogelijkheden op culinair gebied en is ook erg gezond. Dankzij de titel ‘Vis van het jaar 2015’ krijgt hij een welgekomen duwtje in de rug. Tijd dus om je menukaart te verrijken met deze verrukkelijke vis!

vis van het jaar hondshaai klaarmaken haai op het menu

Maak kennis met zeetong, vis van het jaar 2014

Vis is lekker en gezond. Daarom wordt er elk jaar een andere, overheerlijke vissoort in de spotlights gezet. De eer om de titel ‘vis van het jaar 2014’ te dragen gaat naar zeetong. Ontdek snel wat deze smakelijke vis van bij ons allemaal te bieden heeft!

zeetong visgerechten zeetong recept

Vis op de barbecue: 101 mogelijkheden

Vis op de barbecue is een no-brainer voor vegetariërs, maar ook de meest rabiate carnivoor kan er niet omheen: het beste uit de zee smaakt simpelweg nóg beter op de barbecue. Dat zullen ook je klanten moeten toegeven. Vis klaarmaken op de barbecue is trouwens niet zo moeilijk.

tonijn op de barbecue vis op de bbq vis barbecue visgerechten