Vis op de barbecue: 101 mogelijkheden
15. juli 2016 | Geschreven door Margot
Welke vis gebruiken op de bbq?
In principe leent elke vissoort zich tot de grill. Toch kies je bij voorkeur stevige vissoorten. Die vallen niet zo snel uit elkaar en bakken mooi goudbruin. Denk aan sardines, zalm, forel, tonijn, zeeduivel, dorade, scampi, langoustines of mosselen ... Ook belangrijk: koop resoluut verse vis voor de barbecue. Met diepgevroren exemplaren verkrijg je nooit een topresultaat.
Hoe lang moet vis op de barbecue?
Vis heft sowieso niet lang nodig om te garen: kort aanbakken langs beide kanten boven withete kolen is meer dan voldoende. Vis mét vel bak je ook met vel op de barbecue. Heb je filets, bescherm ze dan tegen de hitte en gaar ze in aluminiumfolie (papillot) of een visklem. Zo voorkom je trouwens ook dat de vis aan het rooster blijft kleven. Maak je een visbrochette? Rijg de stukken dan aan platte of dubbele pennen – vis is niet stevig genoeg voor ronde pennen.
Vis op een plankje
Nog een leuk idee: bak je vis op een houten plankje in de barbecue. Verschillende houtsoorten zorgen voor verschillende smaken. Bovendien kan je vis niet verbranden! Week het plankje eerst wel in water of wijn – ten minste 4 uur – en leg het plankje dan ongeveer tien minuten met de gladde kant naar beneden op de barbecue. Draai het plankje nu om en smeer de gladde kant nu in met olie – anders blijft je vis kleven. Bak je vis gedurende enkele minuten.
Smakelijk!
Recept uit ons CHEF-magazine: Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes
2. september 2016 | Matthias van Metro
recepten
visgerechten
Recept uit ons CHEF-magazine: Zeebaars in daslookkorst
18. juli 2016 | Matthias van Metro
visgerechten
asperges
Laat je inspireren door het gerecht van onze eigen Metro-medewerker Hans Verheyen.
18. juli 2016 | Metro
visgerechten
recepten