vis op de barbecue

Vis op de barbecue: 101 mogelijkheden

Welke vis gebruiken op de bbq?

In principe leent elke vissoort zich tot de grill. Toch kies je bij voorkeur stevige vissoorten. Die vallen niet zo snel uit elkaar en bakken mooi goudbruin. Denk aan sardines, zalm, forel, tonijn, zeeduivel, dorade, scampi, langoustines of mosselen ... Ook belangrijk: koop resoluut verse vis voor de barbecue. Met diepgevroren exemplaren verkrijg je nooit een topresultaat.

Hoe lang moet vis op de barbecue?

Vis heft sowieso niet lang nodig om te garen: kort aanbakken langs beide kanten boven withete kolen is meer dan voldoende. Vis mét vel bak je ook met vel op de barbecue. Heb je filets, bescherm ze dan tegen de hitte en gaar ze in aluminiumfolie (papillot) of een visklem. Zo voorkom je trouwens ook dat de vis aan het rooster blijft kleven. Maak je een visbrochette? Rijg de stukken dan aan platte of dubbele pennen – vis is niet stevig genoeg voor ronde pennen.

Vis op een plankje


Nog een leuk idee: bak je vis op een houten plankje in de barbecue. Verschillende houtsoorten zorgen voor verschillende smaken. Bovendien kan je vis niet verbranden! Week het plankje eerst wel in water of wijn – ten minste 4 uur – en leg het plankje dan ongeveer tien minuten met de gladde kant naar beneden op de barbecue. Draai het plankje nu om en smeer de gladde kant nu in met olie – anders blijft je vis kleven. Bak je vis gedurende enkele minuten.

Smakelijk!

Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

Recept uit ons CHEF magazine: Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

recepten mosselen mosselen recept visgerechten

Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

Recept uit ons CHEF-magazine: Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

recepten visgerechten

Zeebaars in daslookkorst

Recept uit ons CHEF-magazine: Zeebaars in daslookkorst

visgerechten asperges

Rode poon op vel gebakken, knoflookpuree, gemarineerde venkel en trostomaatjes

Laat je inspireren door het gerecht van onze eigen Metro-medewerker Hans Verheyen.

visgerechten recepten

Skrei met champignons en bulgur

Metro doet de passie oplaaien: Skrei met champignons en bulgur

valentijn valentijnsrecepten skrei visgerechten